Příliš mladá noc

 

Spíš než příběh nabízí jakýsi řetěz událostí jedné noci, respektive mejdanu, během něhož dva kluci rychle dospějou a dospělí ještě více okorají. Slovinský absolvent FAMU Olmo Omerzu jej vypráví takřka v polodokumentární rovině, v detailech a dialozích, jež stroze ilustrují prázdnotu vztahů a absenci citu. Film se jako jediný letos účastnil mladé sekce na Berlinale.

Zdroj: Youtube

 

Konečná uprostřed cesty

 

Německý režisér Andreas Dresen (rozhovor čtěte ZDE) posílá do kin film Konečná uprostřed cesty, zamyšlení nad tím, jak dnes umírají lidé a kolik energie a pochopení stojí za možností zůstat až do konce u svých bližních.

Zdroj: Youtube

  

Navždy spolu

 

Navždy spolu, americký film s Rachel McAdams a Channingem Tatumem vychází z reálné události páru, který k sobě po autonehodě a dívčině ztrátě paměti musel znovu hledat cestu.  Hollywoodsky přislazenou love story okořeňují účastí dva zkušení profíci: Jessica Lange a Sam Neil.

Zdroj: Youtube

 

Kluk na kole

 

Nový projekt bratrů Dardennů Kluk na kole je dalším, který měl předpremiéru v rámci Febiofestu. Přibližuje pocity chlapce, kterého bezradný otec odložil po smrti matky do domova a který si odmítá tuto smutnou pravdu přiznat. Vztah, který se s ním snaží budovat mladá žena, jež se ho ujme, prochází krizemi i šťastnými okamžiky. Bolavá duše, jež nemá daleko k extrémům v chování, se léčí hodně pomalu… Výborné výkony tu podávají chlapecký protagonista Thomas Doret a Cécile De France.

 

Zdroj: Youtube

Hněv Titánů

 

O návrat na božský Olymp se snaží Hněv Titánů v 3D, další variace na starořecké příběhy. Sam Worthington, Ralph Fiennes, Liam Neeson se ve vizuálně působivém aranžmá utkávají s Titány, víc než zajímavou digitální podívanou ale film nenabízí. 

Zdroj: Youtube