„Pro nás to byla úžasná zkušenost," přibližuje vznik dvanáctidílného projektu, který vychází z poetiky černého humoru Dejvického divadla a zároveň se blíží i britskému situačnímu, Miroslav Krobot. „Dělali jsme to pro Českou televizi na klíč a bez jakéhokoli omezení, všechna čest. Odpovědnost leží na nás, když to bude blbý, je to jen naše vina. Sadu půlhodinových dílů jsme natočili za sedm týdnů a stihli jsme i týden zkoušet. Trochu jako divadlo - brali jsme s Janem Prušinovským i nápady herců, případně je zahazovali."

Děj startuje příchodem mladého Štěpána, synovce recepčního Františka, který se uchází o místo v recepci tříhvězdičkového hotelu Meteor na periferii Prahy. Zatímco ředitele zaujme Štěpánova raritní kytara, jeho manželku a manažerku Terezu mladíkův zápach a špinavé nehty. Je nasnadě, že nezkušený Štěpán, prchající od neúnosné péče své matky, to nebude mít v hotýlku na rohu vůbec jednoduché. Zvlášť, když jeho strýc je věčně na hraně se zákonem a půvabná denní recepční se zajímá o někoho úplně jiného…

Sitcom startuje 6. ledna

„Pro nás je to přelomové dílo, jaké jsme z domácích zdrojů zatím na obrazovce neměli," soudí dramaturg Jan Štern. „Má nadsázku i stylizaci, a přitom vychází z reality. Bezprostřední vyjádření toho, jak ústřední tvůrčí trojice vidí svět a jak nám ho servíruje." V sitcomu uvidíme Ivana Trojana, Davida Novotného, Václava Neužila, Miroslava Krobota, Martina Myšičku, Martu Issovou, Jaroslava Plesla, Marka Taclíka, Hynka Čermáka, Simonu Babčákovou, Lenku Krobotovou aj. Startuje 6. ledna na ČT1 od 21.45 a je na co se těšit.

Režisér Jan Prušinovský přibližuje děj seriálu Čtvrtá hvězda slovy: „Hotel na kraji Prahy. Tři patra, tři hvězdičky. Manažerka chce čtvrtou. Mají na to rok. Zvládnou to, když jsou všichni úplně blbí?"