Nasazování velkých hitů se totiž pečlivě rozmýšlí řadu měsíců dopředu. Nikdo nechce zkoušet porazit novou Bondovku ani nové Hvězdné války. Je to marné a znamená to zbytečně vyhozené miliony za reklamu.

Ačkoli měla jít Bondovka Není čas zemřít do kin již v dubnu a i kolem českých silnic jste mohli vidět řadu reklam, nevstoupí agent 007 na plátna dříve než 19. listopadu. To je nové datum oficiální premiéry a nikdo s ním již nebude hýbat.

Kdo je nebezpěčnější? Joe Exotic se svým tygrem.
Joe Exotic. Dokumentární seriál, který se stal legendou

Také studio Warner Bros. oznámilo data nových premiér svých taháků. Nejnovější verze Batmana se měla v kinech objevit 25. června 2021. Nestíhá se ale točit podle plánu, a tak se Robert Pattinson v ikonické roli nakonec poprvé objeví až 1. října 2021.

Posun zasáhl i Walta Disneye

Posun zaznamenal také film o mafiánské rodině Sopranových, která před lety zaznamenala ohromný úspěch na obrazovkách. Z letošního 25. září se premiéra posunula na březen příštího roku.

Nejúspěšnějším studiem současnosti je Walt Disney. Jeho očekávaný hit Mulan se již chystal do kin, když celou Ameriku zasáhla koronavirová krize. Původní datum bylo 20. března. Disney však nakonec snímek divákům pustí až v červenci. A i toto datum je ohrožené.

Natáčení filmu Šarlatán v Dolních Beřkovicích. Na snímku režisérka Agnieszka Holland.
Agnieszka Holland exkluzivně pro Deník: Více bytí, méně egoismu a strachu!

V USA totiž hoří spor mezi dvěma tábory: jedni chtějí otevřít kina co nejdříve, druzí poukazují na velké riziko. Kdo vyhraje? Prezident Donald Trump chce otevřít kina co nejdříve. Hlavní slovo ale budou mít jednotlivé státy a kina se tak mohou otevřít v různých termínech.