Diváci dostanou možnost dozvědět se, jak policisté při dopadení pachatele postupovali, co jim komplikovalo práci, případně jaký museli použít trik, aby ho z činu usvědčili.

Zajímaly mě osobní pohnutky a vztahy, říká režisér

„Před každým natáčením jsme si s panem Marešem sedli a vysvětlili si nejasné momenty. Zajímaly mě osobní pohnutky a vztahy, zejména u pachatelů, protože potřebuji, aby postava byla hodně osobní, konkrétní a jedinečná. Abychom neuvízli v obecnostech," říká režisér Dan Wlodarczyk. „Co se týče identifikace – jména některých pachatelů znám. Ty případy jsou volně dostupné v médiích, jména obětí, vlastně až na jednu výjimku, vůbec ne. I když je člověk zvědavý, přeci jen tu funguje základní ostych – nehrabat se v cizím soukromí a zejména v cizí tragédii. Takže to bylo takové balancování – dozvědět se důležitá fakta, a přitom sprostě nestrkat nos někam, kam se nepatří," doplňuje Wlodarczyk, který se na place sešel s Ondřejem Vetchým (mjr. Tomáš Kozák, vyšetřovatel), Boleslavem Polívkou (mjr. Václav Plíšek, operativec), Filipem Blažkem (kpt. Martin Pražák, operativec), Petrem Stachem (kpt. Petr Anděl, operativec), Miroslavem Vladykou (por. Vítězslav Sršeň, operativec), Miroslavem Hanušem (mjr. Josef Korejs, vedoucí 1. oddělení) a dalšími herci.

Producent: Je to dobrodružné i skutečné

Seriál vznikl v producentské skupině Michala Reitlera. „Víte, že nejčastějším vražedným nástrojem v Česku je nůž? A víte, že deset procent vrahů zabíjí holýma rukama? Nebo že průměrný věk vraha je 32 let? Já to nevěděl. Vůbec jsem toho věděl o práci policie velmi málo, než jsem se potkal s pány Marešem a Malindou. Čeká vás stejný zážitek. Je to dobrodružné i skutečné. Emotivní i věcně bohaté. Čeká vás čtrnáct večerů s profesním kriminálním seriálem plným hereckých osobností," slibuje Reitler.