Také po prázdninách seriál nabídne nejopravdovější příběhy z lékařského prostředí, a to každé pondělí a každou středu od 20.15 hodin na TV Prima.

Herci prozradili, jak jsou na tom s první pomocí, zdali by ji uměli poskytnout a zda byly situace, kdy oni sami potřebovali pomoc záchranářů.

Vladimír Polívka a Adam Mišík
Návrat První republiky. Přinese box, swing i pančovaný alkohol

„Myslím, že je to dnes jednodušší v tom, že můžeme zavolat na linku, kde nás pak instruují. Navíc každý má ze zákona povinnost první pomoc poskytnout. Něco možná okoukám i na Modrém kódu, to by se mi v životě mohlo hodit. Ale naštěstí jsem to zatím nikdy nepotřeboval,“ prozradil David Gránský, v seriálu hraje doktora Matyho Bojana.

Herec Roman Zach, který ztvárňuje doktora Rasputina, se nám svěřil se svým zážitkem, který měl bohužel smutný konec. „Mám povahovou výhodu, podobnou se seriálovým Rasputinem, který má armádní výcvik, že v krizových situacích zůstávám klidný a nepanikařím. Základní znalosti mám, před patnácti lety jsem prošel kurzem první pomoci. Byl jsem u bouračky paní, kterou srazilo auto, bohužel to nepřežila. Žila do příjezdu sanitky, ale pak podlehla zraněním, která se neslučovala se životem.“

Sama v rukou záchranářů

Herečka Eva Burešová nám popsala dramatickou situaci, kdy sama skončila v rukou záchranářů. „Jednou jsem skončila na záchrance, protože jsem zkolabovala z přepracování. Jsem hrozný workoholik, a neumím si říct stop. Takže jsem pak v šestnácti letech strávila týden v nemocnici.

Také jsem několikrát navštívila pohotovost, protože jsem třeba oslepla na pravé oko, měsíc nato jsem dostala neštovice a pak si zlomila nohu. Naposledy jsem byla v nemocnici s ledvinovými problémy,“ sdělila oblíbená herečka.

Magda Vašáryová
Maryška, moderně střižená. Magda Vášáryová oslaví jubileum

Marek Němec závěrem našeho rozhovoru dodal, že mu jednou šlo opravdu o vlastní život. „Měl jsem havárii na motorce, plnou přilbu bláta a vody. A jen díky tomu, že jsem neomdlel, jsem to přežil. Neměl bych šanci se nadechnout. Za to děkuji strážným andělům!“ dodal závěrem oblíbený představitel doktora Hofbauera.

V hlavních rolích seriálu Modrý kód hrají Sabina Laurinová, David Gránský, Tomáš Měcháček, Roman Zach, Igor Chmela, Ondřej Rychlý, Sandra Nováková nebo Marek Němec.

 PATRON. Jaromír Hanzlík dotočil Léto s gentlemanem a chystá se na noirový Křivoklát.
Noir ano. Ale dnešní krimi už jsou moc krvavé, říká Hanzlík