Natáčení letního hudebního filmu Muzzikanti v režii Dušana Rapoše podle scénáře Petra Šišky je v oblasti Těšínského Slezska v plném proudu.

HERECKÁ ESA

Populární herec Pavel Kříž v něm nečekaně změnil image a z romantického doktora Šafránka z filmových Básníků je rázem drsný rocker žijící se svou podstatně mladší přítelkyní Klárou (polská hvězda Michalina Olszańska známá z filmu Já, Olga Hepnarová) spokojeně v horách až do příjezdu muzikantů z Prahy. Hudebníky přiveze pohasínající hvězda popu Majkl Boss (postavu vytváří Martin Dejdar) s podporou producenta Schwartze (Maroš Kramár) a mozaika letních lásek, dramat a emocí začíná.

PLEJÁDA PÍSNIČEK

Dvacítka nových autorských písní v podání Jaromíra Nohavici, Marty Jandové, Petera Cmorika, Markéty Konvičkové, Kollárovců, skupiny Doga i mladíků Pavla Callty a Alberta Černého slibuje nevšední zážitek a po čase zase zajímavý filmový hudební „biják". Příběh drsného rockera Izziho z Těšínského Slezska se objeví na filmovém plátně sice až v únoru příštího roku, ale unikátní album s novými písněmi vyjde už v listopadu tohoto roku. (hla)

Muzzikanti se natáčejí i na radnici
V kanceláři českotěšínského starosty se v pátek také natáčely sekvence nového filmu Muzzikanti, ve kterém se po letech potkají Eva Vejmělková a Pavel Kříž, protagonisté legendární filmové série o Básnících. V neděli vpodvečer se ve Vendryni natáčí hromadná scéna z rockového koncertu.

Doktor Šafránek dorazil i na třineckou radnici, a to v pátek na pozvání starostky města Věry Palkovské, kde si taky mimo jiné vyzkoušel roli starosty. V roli drsného rockera Izziho zasedl mezi představitele města a vedoucí odborů a ujal se vedení porady. „Osvědčil se jako doktor a ředitel nemocnice, tak jsem mu během návštěvy třinecké radnice nabídla možnost si na chvíli vyzkoušet i roli starosty," podotkla starostka Věra Palkovská.

Na dotaz, zda by o funkci starosty někdy v budoucnu uvažoval, nebyl úplně proti. „Zvlášť kdybych mohl chodit takhle," narážel s úsměvem na svůj vzhled rockera Izziho Pavel Kříž a rozplýval se nad naším regionem. „Je pro mě obrovský zážitek točit v tak nádherné přírodě. A to můžu srovnávat, protože žiju v Kanadě," chválil region filmový doktor Šafránek. (toj, lmo)