Magie detektivních a psychologických příběhů, jež mají nenapodobitelnou atmosféru, danou výraznou stylizací obrazové stránky a hudbou, pořád táhne.

Loňská kolekce amerických filmů z 40. a začátku 50. let, zpestřená několika českými „noiry" přivedla na Kokořín, kde se přehlídka konala, desítky zájemců – z řad studentů, filmových odborníků a novinářů i místních chatařů a obyvatel. Proto se festivalový štáb pod vedením Víta Grigartzika rozhodl v přehlídce (pro niž je k dispozici v zahraničních archivech a dalších institucích ještě několik stovek noirových titulů) pokračovat. A další ročník přenést ze zkušebního místa na Kokoříně na královský hrad Křivoklát.

Noir Film Festival tu najde útočiště od 21. do 24. srpna v prostorách celého hradu, který patří s Točníkem k nejvyhledávanějším filmovým lokacím. Točily se tu mimo jiné snímky Noc na Karlštejně, Slasti otce vlasti, Pozdní máj, Z mého života, Třetí princ, Anděl páně či Bathory, ze zahraničních pak Kletba bratří Grimmů, Wanted a seriál Borgia.

Noir Film 2014.