Osmnáctidílný kriminální seriál vypráví příběh pokusu o atentát na prezidenta republiky. V průběhu jeho vyšetřování je postupně odkryta řada kriminálních kauz, to vše na pozadí osudů hlavy státu Václava Wolfa v podání Jana Krause, jeho nejbližší ochránkyně Terezy Hodačové, kterou ztvárnila Hana Vagnerová, či bývalého vyšetřovatele ÚOOZ Dana Chládka v podání Roberta Jaškówa.

Za námětem a scénářem Atentátu jsou publicisté Josef Klíma a Janek Kroupa, režie se ujali Jiří Chlumský a Petr Nikolaev. První díl diváci uvidí v pondělí 12. října ve 21:40.

Atentát je dalším příkladem sázky domácích televizí na osvědčený žánr krimi. Nova již dříve oznámila pokračování seriálu Policie Modrava. Prima zahájila natáčení seriálu s pracovním názvem VIP vraždy a Česká televize v současnosti připravuje krimisérii Rapl, inspirovanou divácky úspěšným Cirkusem Bukowsky.

Pro televizi Nova by Atentát neměl být poslední seriálovou novinkou. Na konci srpna tuzemská nejsledovanější televize oznámila přípravu nového projektu Na vodě, který pro následující sezónu natáčí producent a režisér Milan Cieslar. Téma tohoto seriálu se přitom částečně shoduje se seriálem Přístav, který si pro podzim nachystala konkurenční Prima a který vypráví o osudech lidí v jedné posázavské zátoce.