Rodina hejkala Huga obývá starou vilu na pokraji města. Sladký strašidelný život změní vpád úředníka Patočky, který zjistil, že za dům už pěknou řádku let nikdo neplatí nájem. Verdikt je nemilosrdný: zaplatit nebo se vystěhovat! Strašidla budou muset do práce a jejich děti do školy. Vypadá to jednoduše, ale život obyčejných smrtelníků bude pro strašidelnou rodinu složitější, než se na první pohled zdálo.

Příběh plný fantazie, v němž se potkává moderní současnost s pohádkovým světem nadpřirozených bytostí, se doposavad točil v Lítni na Berounsku a na uzavřeném zámku Líšno a také v bývalé továrně v lázních Toušeň. Zde vytvořil architekt Martin Martinec interiér vily, kterou obývá strašidelná rodinka. Pohádkové bytosti se tak dostaly na stejné místo, kde v minulosti natáčel například Sean Connery film Liga výjimečných nebo Angelina Jolie akční snímek Wanted.

V hlavních rolích rodinné komedie Strašidla uvidíme Bronislava Kotiše jako hejkala Huga, Terezu Kostkovou v roli jeho ženy Patricie, Carmen Mayerovou jako její matku Žofii, Jiřího Dvořáka v roli vodníka Bubly a Sáru Sandevu jako vílu Jitřenku. Sourozence Ester a Eleanora hrají Nelly Řehořová a Petr Šimčák.

Lidské pokolení pak zastupují Vladimír Polívka coby úředník Patočka, Tereza Bebarová jako majitelka prádelny, Václav Postránecký si zahraje ředitele školy a třídní učitelku vytvoří Anna Polívková. Dále uvidíme Petra Nárožného, Karla Dobrého, Matěje Hádka, Martina Pechláta Petra Čtvrtníčka nebo Janu Bernáškovou.

Pro Terezu Kostkovou je připraveno hned pět kostýmů, v nichž se objeví nejen jako čarodějka. Paní Patricie se totiž ve svém kouzelnickém řemesle specializuje na proměnu ve známé filmové hvězdy. A tak na natáčení filmu Strašidla symbolicky zavítal duch Audrey Hepburnové nebo Marilyn Monroe.

„Je pro mne čest být na chvíli Audrey Hepburnovou, byla to krásná žena a moc jsem ji obdivovala, její křehkost, jemnost a krásné velké oči, " svěřila se herečka Tereza Kostková. Z připravených proměn jí právě ta v uhrančivou brunetku byla bližší. „Já nejsem typově vůbec Marilyn Monroe, ani ty blond vlasy nebo způsob projevu mi nejsou vlastní, ale o to víc mně to baví," usmívá se Tereza.

Co dalšího o své proměně prozradila, naleznete na videu:

Zdroj: strasidlafilm.cz

Na Terezu Kostkovou v rodinné komedii Strašidla čekalo i jedno příjemné setkání – poprvé se na filmovém plátně potká se svou maminkou Carmen Mayerovou. Také ona má pro sebe krásný kostým a kostýmní výtvarnice Lucie Ulíková si obzvláště dala záležet na kloboucích, které jí dodávají důstojnost i rozmarnost. „Moje paní Žofie je dáma, která se cítí velice mladá, přestože jí je asi 356 let," představuje svou hrdinku Carmen Mayerová. Díky své roli si herečka přidala také jednu úplně zcela novou zkušenost: „Poprvé jsem letěla na koštěti a hezké to bylo," přiznala se. 

S premiérou Strašidel počítá distributor, společnost Falcon, 18. srpna 2016.