Tvůrci, kteří jsou podepsáni i pod seriálem Kancelář Blaník (mj. Tomáš Hodan a Robert Geisler), se v ní inspirovali současnou společenskou náladou i povolební realitou. Natočili ji dokonce se dvěma konci – podle toho, který muž ve finále na Hradě usedne…

„Rozhodli jsme se zatím druhý neodhalovat, třeba se ještě bude hodit,“ řekl včera novinářům režisér, který pozval na včerejší premiéru i letošní kandidáty na prezidenta, ostatně v jeho filmu i hrají.

Zdroj: Youtube

„Je to dosti atypický projekt, bavil mě, i když občas jsem propadal depresím,“ přiznal Najbrt, který se svým týmem točil Tondu Blaníka od půlky září do půli ledna. Náročné to bylo i pro herce, protože aktualizované texty dostávali až během natáčení a museli se pružně přizpůsobovat situaci.

Roli manžela, s nímž se ve filmu rozvádí Blaníkova asistentka alias Halka Třešňáková, si zahrál šéf Pirátů Ivan Bartoš. „Halka na něj vlítla při oslavách na Národní a on roli ochotně přijal. Je to její zásluha,“ říká Najbrt. „Potkali jsme se tenhle týden i v metru, když jsem jela na premiéru,“ dodává Halka. „Doufám, že se budeme vídat i nadále.“

Fero Fenič na tiskovce Febiofestu
Febiofest: pětadvacet let s Lolou i Pianistou

Na plátně uvidíme a uslyšíme Jaroslava Hutku a Tomáše Kluse, mistra etikety Ladislava Špačka, Miroslava Kalouska, Andreje Babiše, Mirka Topolánka či Michala Horáčka, osloven prý byl i Vladimír Paroubek. Na SMS ale nereagoval a vzkázal, že seriál Blaník nezná.

Původně chtěli tvůrci po natáčení filmu odpočívat,  teď už to ale není tak jisté. „Věci se bizarně vyvíjejí dál, asi to nevydržíme,“ soudí Tomáš Hodan.

Berenika Kohoutová
Berenika Kohoutová: Na muže už se spoléhat nebudu. Jen na sebe