Stopy života mají dvě dramaturgické linky. První je vždy příběhem osoby, již nepříjemné životní události zavedly na psychiatrické pracoviště, druhá mapuje život a práci lékařů na psychiatrii, kteří danou osobu vyšetřují. Hlavní dějovou linkou seriálu je pak osobní i profesní život primářky psychiatrie Lýdie Kellerové a jejího manžela Marka v podání Kateřiny Brožové a Marka Vašuta.

„Televize Barrandov dosud nikdy divákovi nenabídla tak výpravný vlastní seriál. Naše televize tak po připravovaném seriálu Bastardi prohloubí svoji spolupráci s talentovaným tvůrcem a režisérem Tomášem Magnuskem," uvedl majitel TV Barrandov Jaromír Soukup.

Generální ředitelka TV Barrandov Marcela Hrdá k novému seriálu dodala: „Jan Cimický na základě vlastní praxe napsal příběhy lidí v zoufalé životní situaci a Tomáš Magnusek je dokázal zobrazit tak věrně, že nedokoukat je bude takřka nemožné."

Televize Barrandov odvysílá na podzim prvních osm dílů, první 24. října a další každý pátek od 20.10 hodin. Druhou sérii TV uvede příští rok na jaře.