Drama Demolition o úspěšném finančníkovi, který tragicky přišel o manželku a jeho život začíná jít z kopce, natočil kanadský režisér Jean-Marc Vallee. Po boku Gyllenhaala se na plátně objeví Naomi Wattsová v roli ženy, která pomůže hlavnímu hrdinovi začít znovu. Valee, který získal uznání za svůj předchozí film Klub poslední naděje, se spolu s herci objeví na večerním slavnostním zahájení festivalu (v pátek po půlnoci SELČ).

Mezi porotci soutěžní sekce nazvané Platform bude například polská režisérka Agnieszka Hollandová nebo její francouzská kolegyně Claire Denisová. O přízeň publika se budou vedle tradičních hraných či dokumentárních filmů ucházet i tvůrci televizních děl v nově vytvořené sekci Primetime.

V prestižním výběru Gala se představí dva očekávané snímky pojednávající o boji za práva homosexuálů: Stonewall režiséra hollywoodských trháků Rolanda Emericha a Freeheld s herečkami Ellen Pageovou a Julianne Mooreovou.

Na přehlídce, která potrvá do neděle 20. září, diváci zhlédnou celkem na 300 filmů ze 70 zemí. Festival, který patří k nejvýznamnějším filmovým akcím v Severní Americe, každoročně navštíví asi 300.000 lidí.

Minulé ročníky představily filmovému světu několik snímků, které se v následujícím roce staly vítězi několika Oscarů. Premiéru měly v Torontu například filmy Milionář z chatrče nebo 12 let v řetězech.