Chodíte ráda do kina?


Chodím, ale musím přiznat, že nemám tolik času. Když už jdu, tak se svými syny. Když do kina přijdeme, tak se dohadujeme, na co půjdeme. Ráda si ale i kupuji filmy na DVD a pouštím si je doma.

Který film, ve kterém hrajete, považujete za nejlepší?


Tak jak se říká „život před Kristem a po Kristu", tak u mě je to „život před filmem Pelíšky a život po něm". Honza Hřebejk mě vystřelil na hvězdnou dráhu, nikdy jsem si nemyslela, že budu v první lize hereček. Věděla jsem, že je tam moje máma a že já tam nepatřím. I máma mě hodně držela zkrátka a říkala, ať jdu schůdek po schůdku. Díky Pelíškům jsem se ocitla mezi opravdu slavnými a velice dobrými herci. Říkala jsem si, hlavně ať jim to nezkazím. Po premiéře filmu za mnou přišel Honza Hřebejk a říkal mi: Představ si Simono, že si lidi párkrát nemůžou ani vzpomenout, jak se ten film jmenuje, ale říkají: „víte ten film s tou Stašovou". (směje se) To mě samozřejmě těšilo. Celkově i to, že jsem mezi takovými herci důstojně obstála.

S jakým režisérem se vám nejlépe pracovalo?


Moje srdeční záležitost je Jan Kačer. Vděčím mu za to, že mě udržel v divadle a díky němu mi věřilo několik režisérů.

Co máte ráda na životě, co vám dělá největší radost?


Nejšťastnější jsem, když je naše rodina pohromadě. Děti mám dospělé a chtějí mít svůj život, takže když se sejdeme a je nás hodně u stolu, tak mi vůbec nic nechybí. Rodinu mám od Itálie až po Švédsko, takže nás umí být u stolu hodně. Pro mě je štěstí to, když jsou v pořádku rodinné vztahy.

Jak se udržujete v kondici?


Pohyb je pro mě určitě důležitý. Denně trošku, ne moc, cvičím, někdy si jdu zaběhat. Jakýkoliv pohyb je podle mě důležitý, vlastně i třeba úklid je pohyb. Ctím rozhodně spánek. A v zásadě neberu prášky na spaní. Mám názor, že všichni, kdo berou prášky na spaní, jsou tak trochu zpomalení. Další věc, co ctím, je humor a celkově člověk by se měl zasmát nad čímkoliv i sám nad sebou.

Jste už babička? 


Nejsem, ale do každého kočárku už přepadávám (směje se). Mám dva syny, jednomu je třicet, druhému jednadvacet a kde nic tu nic. Všichni ti mladí dnes studují a honí kariéru.