V Krnovském kině Mír 70 v pondělí začala v rámci Filmového klubu pravidelná nabídka festivalových filmů, které se možná v běžné distribuci ani neobjeví. Filmoví fanoušci si v Krnově neoddychnou, protože každý večer je čeká jeden film s festivalovým logem Be2Can.

Projekt Be2Can zahájilo drama 24 týdnů, ve kterém žena, profesí televizní komička, čeká dítě s Downovým syndromem a zvažuje své právo na bolestné rozhodnutí.

STŘEDA: SIERANEVADA

Ve středu 19.10. ve 20 hodin v kině Mír 70 začíná v malém bytě setkání zvláštních lidí. Odehrává se tři dny po teroristických útocích na pařížskou redakci časopisu Charlie Hebdo a čtyřicet dní po smrti otce, hlavy rodiny.

Úspěšný lékař Lary přijíždí do rodičovského bytu, aby tu strávil sobotu se zbytkem rodiny a uctil památku zesnulého. Všichni čekají příchod kněze a zádušní hostinu, ale nic nevychází podle plánu. Přichází nehody, pozdní příchody, vpády nezvaných hostů i rozmíšky, které odhalují mnohé o samotných aktérech i společnosti, jíž jsou součástí.

Kritika film označuje za „tíživý bytový minimalismus".

ČTVRTEK: KOMEDIE TONI ERDMANN

Čtvrtek 20.10. ve 20 hodin přinese žertovný příběh učitele, který si stáří zpestřuje svou pubertální vášní: převlekem. Když mu zemře jediný věrný druh, slepý pes, rozhodne se zjistit, jak se vede jeho odcizené dceři, která dělá kariéru a nemá na nic a na nikoho čas.

Po fiasku první návštěvy v Bukurešti se změní v německého ambasadora Toni Erdmanna s parukou a umělými zuby, který se workoholičce plete do života.

PÁTEK: ZDALEKA

Páteční festivalový film Zdaleka byl natočen ve Venezuele. Zavedený padesátník, majitel dílny na zubní náhrady Armando, si na ulici vyhlédne Eldera, problémového mladíka, který se s obtížemi protlouká životem na periferii venezuelského hlavního města Caracas.

Co začne jako pouliční prostituce se změní v nepředvídatelný, nevyrovnaný a málomluvný vztah.