Torontský festival má u evropských snímků pověst vstupní brány na americký filmový trh a patří mezi největší filmové festivaly v Severní Americe.

Oceňovaný režisér Olmo Omerzu tento úspěch a příležitost potvrzuje slovy: "Mám velkou radost z pozvání našeho filmu na festival v Torontu. Jsem přesvědčen, že nám uvedení na tak významném festivalu ještě víc otevírá dveře na mezinárodní scénu. Po úspěchu v Karlových Varech je to další ocenění pro všechny, kteří na filmu pracovali a kterým velmi děkuji." 

Olmo Omerzu.
Cena i potlesk diváků. Co si přát víc, říká režisér snímku Všechno bude

Olmo Omerzu patří do generace nastupujících mladých tvůrců, ale má již mnohá ocenění za předchozí filmy, mezi nimiž nechybí například Cena za umělecký přínos za celovečerní snímek Rodinný film, kterou získal na filmovém festivalu v Tokiu.

Producent filmu Jiří Konečný ze společnosti Endorfilm dodává: „Prosadit se v mezinárodní konkurenci je extrémně složité a festival v Torontu má v tomto ohledu mimořádný význam - z hlediska filmového obchodu ho považuji za nejdůležitější akci druhé poloviny roku. Zásadní zprávou pro nás je, že film v zahraničí funguje. Dostali jsme již pozvání do řady dalších zemí, bude to velmi zajímavé.“

Letošní filmový festival v Torontu se uskuteční od 6. do 16. září a se svým filmem se jej osobně zúčastní režisér Olmo Omerzu a producent Jiří Konečný.

Olmo Omerzu.
Rodinný film Olma Omerzua zvítězil v cenách filmové kritiky
Robert Pattinson, Jaromír Hanzlík a Barry Levinson
Ohlédnutí za karlovarským festivalem. Křišťálové glóby si odnesli Rumuni i Češi