Máte za sebou natáčení komedie. Jaké jsou vaše pocity?

Krásné. Jižní Čechy prakticky neznám. Prázdniny jsem většinou trávila na Moravě nebo v Orlických horách. Jižní Čechy jsou krásný kraj, a když je vaším průvodcem Zdeněk Troška osobně, máte pocit, že jste v jeho pohádce. Vzal mě jednou večer na procházku a já jsem měla pocit, že to všechno má předem domluvené. Říkal: podívej, tamhle se pase jelen, a pásl se… A tady v potoce jsou kachničky a přes lávku jde kocour Mikeš… Všechno tam bylo. Dobří lidé otvírali okýnka a srdečně ho zdravili. Fakt jako v pohádce.

Zažila jste na place nějaký zajímavý nebo vtipný moment?

Pro mě byl zjevením manželský pár Plekanec-Vondráčková. Tak krásné, skromné a mladé VIP rodiče je radost v šest ráno v Babovřeskách potkat.

A vaše role „paní starostové"…?

Je to typ paničky, který ve vesnicích i městech také žije. Vzhledově Ivanka Trumpová z Babovřesk. Taková Lady Gaga ze vsi.

Jaká byla spolupráce s Pavlem Kikinčukem, vaším filmovým manželem?

S Pavlem jsme dobří kolegové z Činoherního klubu. Chvilku se podílel i na natáčení Tele Tele, kam jsem ho přivedla, když Josef Carda musel být přeobsazen. Je to výborný člověk i herec.

Myslíte si, že Babovřesky se mohou stát opravdu „komedií století", jak se do podvědomí diváků zapsala trilogie Slunce, seno?

Netuším. Myslím, že Helenka Růžičková je nenahraditelná.

Co vás čeká nyní dál v létě, pracovního, případně soukromého?

Sem tam natáčení nových projektů a hodně času věnovaného rodině. Dlužím jim to.