„Materiál splnil očekávání," říká Zika. „V mnohém je dokonce předhonil. Viděl jsem zatím záběry našich kameramanů, ale ne všechny od lidí takzvaně z ulice už teď víme, že jich bude přes dvě stě." Zikovi kameramani zachytili i mnoho příběhů, které se zajímavě prolínají, aniž by o tom autoři věděli.

„V jednom případě dokonce máme dva lidi, kteří natáčeli sami sebe při nějaké činnosti a netušili, že materiál se týká téhož filmu," směje se Zika.

Podařilo se pokrýt celý den, nejlépe dobu od 12 do cca 7 hodin ráno. „Ještě čekám na dění kolem hokejového utkání a noční zábavu v Česku," dodává. „Ale už jsem viděl pár perliček a zdá se, že i tady budou peprné momenty." Dotáčky tvůrci neplánují, film musí být jen o 11. květnu. Jak říká Zika, „co se nenatočilo, prostě není". Projektu se účastnilo 14 kameramanských štábů, asi 40 členů Zikova projektu www.weekoflife.cz, na serverech je zatím přes dvě stě příspěvků. „Lidé mají ještě pár dnů. Myslím, že v celkovém součtu půjde o víc než tři sta účastníků, to není málo," míní autor. „Pro finální střih bude zhruba 170200 hodin."

(kul)