Zatímco pražský celek v probíhající sezoně atakuje přední příčky tabulky, mužstvo ze Zlínského kraje bojuje na chvostu Livesport Superligy.

Penalty Shot Battle - napínavé série trestných nájezdů - nabízí unikátní kličky, nečekané střely a pohotové zákroky brankářů. Co je podstatné, takový souboj maže rozdíly v klasické tabulce. Jde o odlišné klání, rozhoduje kreativita, šikovnost a mnohdy také štěstí.

Skill Contest: Acema Sparta Praha a Black Angels
Hra nervů a brzký konec. Sparta v "penalty shot battle" přetlačila Black Angels

FbŠ Bohemians Praha do této "loterie" vyslal útočníka Matúše Gajdoše. Proti němu se do branky Otrokovic postavil jeho kolega ze slovenské reprezentace Adam Kohút. Znají se. „Vím, jaká jsou jeho slabé místa. Vím, jak na něj hrát, a tak si na nájezdy věřím,” vyhlásil forvard Bohemians Gajdoš. 

Otrokovice nasadili jako útočníka mladého talentovaného hráče Maxima Šefčíka. „Většinou si řeknu dopředu, co při nájezdu udělám. Snažím se to také dokončit, ale určitě musí přijít také prostor pro improvizaci,” řekl Šefčík před nájezdovým soubojem s brankářem Bohemians Jakubem Zavřelem.

Hned první série přinesla docela raritu - oba útočníci rozezněli brankovou kostrukci.

Brilantní byl čtvrtý nájezd, přesně v duchu zmíněné improvizace, nicméně sudí usoudil, že o gól nešlo. Šefčík a celé Otrokovice možná začnou volat po zavedení jestřábího oka. Míček se překulil za čáru. Málo, hodně? 

Souboj nakonec skončil předčasně (3:0) a Bohemians už mohou přemýšlet o čtvrtfinále.

Čtrnáct týmů, jediný vítěz. Kdo letos ovládne penaltové drama?
Florbalová show v Deníku: Kdo ovládne oblíbenou soutěž "penalty shot battle"?

Příště zamíříme do Moravskoslezského kraje, v derby se potkají hráči Ostravy a Vítkovic. Těšte se, už v pondělí na webu Deníku!

Pravidla "penalty shot battle" jsou snadná. V první fázi se uskuteční sedm kvalifikačních soubojů, ze kterých vzejdou postupující do čtvrtfinále. Osmého šťastlivce vyberou fanoušci v hlasování Deníku. Následně dojde na vyřazovací fázi - čtvrtfinále, semifinále a finále. Vítězí ten, kdo dá víc gólů než soupeř.