Celým jménem je Michael Richard James Houdek. Narodil se v australském Sydney, maminka je z Polynésie, i proto vypadá hodně „tichomořsky“. Česky neumí ani slůvko, nicméně praprapředky české má, to ano. „Úplný původ jsem z něj doloval, ale nakonec jsem to zhruba v půlce vzdal, má to moc zamotané,“ usmál se vedoucí týmu Sokola Lukáš Horníček.

Houdek hrál fotbal doma v Austrálii za Fraser Park FC, ale v jednadvaceti se rozhodl pro cestu do Evropy. Vybral si Německo, kde se přes menší kluby Arminii Hannover, Ginsheim a Türk Gücü Friedberg dostal až do slavného 1. FC Mönchengladbach. Nehrál za první tým, ale v kvalitního centrhalva tenhle jen 175 cm měřící borec dozrál.

Sokol Hostouň - SK Benešov 5:0 (3:0) / ČFL /11. 6. 2022. Jiří Januška slaví jednu ze svých dvou branek.
Januška parádou rozhodl pohár. Kdy se talent vrátí do ligy?

Letos se rozhodl udělat v kariéře další posun a vzal osud do vlastních rukou. Sestříhal si videa své hry a rozeslal v Čechách. Zaplatil si veškeré náklady na cestu do Hostouně i ubytování a zkusil svoje štěstí.

Vyplatilo se, trenéra Hostouně Dominika Rodingera okamžitě zaujal a získal v Hostouni místo.

Australan s českým jménem, tichomořskou visáží a perfektní němčinou se tak vrátí do míst, odkud kdysi zamířila k protinožcům babička jeho babičky.

V Hostouni věří, že to bude správná trefa.

Předkolo MOL Cupu: Slaný (v modrém) bojovalo, ale dál jde po výhře 1:0 favorizovaná  Hostouň.
FOTO, VIDEO: Januška trefil Hostouni postup. A bude vojna!