Nedakonice nebyly hlavním favoritem. Vždyť pět let za sebou se pouze zachraňovaly. Zlepšení ale ukázalo už minulé jaro, ve kterém Sokol získal dvaadvacet bodů a skončil pátý. „Teď jsme na to jenom navázali,“ podotýká Lukůvka.

Osmatřicetiletý kouč připomíná, že v I. B třídě skupiny C není extra silný soupeř, jakým byly v loňské sezoně postupující Kunovice. „Hlavní bylo, že jsme chytili začátek. Kluci si najednou věřili a šlo to skoro samo,“ popisuje. „Zná to každý sportovec, že když se daří, jde všechno a pak je to naopak. Důležitá v této třídě je také dobrá parta,“ říká Lukůvka, který v Nedakonicích dokázal skloubit zkušené borce, v čele s jednačtyřicetiletým mazákem Kopčilem, a šikovné mladíky.

Právě o bývalého hráče Kunovic, Mutěnic, Šardic nebo Boršic je stále zájem. „Byla by velká škoda, kdybychom o ně v zimě přišli. Pro mladé kluky je vzor,“ říká nedakonický trenér.

Jan Sedlák (vpravo)
Postup je náš jediný cíl, říká fotbalista Sedlák po podpisu smlouvy

Posilovat Lukůvka tým nechce. „Nejsem zastáncem kupovat cizí hráče. Do týmu moc zasahovat nechceme,“ vysvětluje. Doplnění kádru by se ale stejně jako kolegové nebránil. „Jednoho hráče určitě přivedeme,“ odtajňuje. Jméno však prozradit zatím nechce.
Ať už s Kopčilem nebo bez něj, Nedakonice žádné postupové plány nespřádají. „Samozřejmě by bylo luxusní, pokud bychom soutěž vyhráli,“ přiznává. „Sport se dělá proto, aby se vyhrávalo a po kariéře se mělo na co vzpomínat,“ pokračuje.

Nyní ale fotbalisté Sokola neřeší, co bude za půl roku. „Prostě na jaře chceme navázat na podzimní výkony a výsledky. Když se podaří první místo udržet, sedneme si s hráči i vedením a všechno vyhodnotíme,“ uvedl Lukůvka.

Zatím to nechávají být. Hlavním cílem zůstává zábava. „Kvůli lidem chceme hlavně vyhrávat doma,“ upozorňuje Lukůvka.

Petr Mikolanda.
Fotbalisty Táborska se pokusí dovést za záchranou kouč Petr Mikolanda

V zimě moc své svěřence drilovat nebude. „Bude to klasická vesnická příprava. Pár kluků je na vysoké škole, jiní dojíždějí za prací. Trénovat budeme dvakrát týdně. Jednou půjdeme do haly, pak ven,“ říká.

Soustředění uspořádají Nedakoničtí v domácích podmínkách. Za soupeři budou jezdit do Zlína, Veselí nad Moravou nebo Starého Města

Divize B, 15. kolo: FK Brandýs - Sokol Libiš (v modrém) 1:2.
Zkušený kouč Luboš Urban zvedl divizní Libiš. Na jaře chceme zlobit, vzkazuje