Pro Havířovské se jednalo o druhé derby v prvních třech jarních kolech. Zatímco ale v Bohumíně před dvěma týdny brankou v závěru vyhráli 2:1, na Dětmarovice nestačili. „Bohumín chtěl hrát více fotbal a nám se otevíralo více místa. Dětmarovice hrály na jednoho útočníka, ucpávaly to, my jsme hráli do plných a nastal problém,“ uznal po zápase hrající kouč hostů Miroslav Matušovič.

Dětmarovice se na svého divizního soka dobře připravily. „Zejména na jejich systém se třemi obránci. Myslím, že právě toto nám vyšlo,“ chválil zvolenou taktiku trenér domácího týmu Josef Jadrný.

Jeho svěřenci sice možná neměli převahu v držení míče, vyhráli však na vytvořené šance. Jednu z nich proměnili na začátku druhého poločasu. Jak se později ukázalo, vítězný gól vsítil Tomáš.

Českotěšínští Vlci (v tmavém) porazili doma Jindřichův Hradec.
Jízda českotěšínských Wolves pokračuje i v kvalifikaci

Hodně mu však pomohla hostující obrana v čele s gólmanem Přibylem, kterému vůbec nevyšel odkop. Následoval povedený centr a Tomášovo pohodové zakončení. „Byla to ukázka moderního fotbalu. Hodně to nacvičujeme,“ chválil Jadrný kombinaci domácích, která předcházela jedinému gólu utkání.

Indiáni ve druhé půli nastřelili břevno, moc dalších příležitostí si ale nevytvořili. To Dětmarovice hrozily několikrát, druhou trefu mohl přidat Tomáš, zhruba pětistovka diváků už ale žádnou další branku neviděla.

Okresní derby si nenechal ujít ani trenér ligové Karviné František Straka (druhý zprava).Zdroj: Tadeáš Bednarz

„Sešly se výborné týmy, fotbal se musel líbit. Derby mělo náboj,“ hodnotil Jadrný kvalitu utkání. Dětmarovicím se tak vstup do jara povedl na výbornou - ze tří zápasů mají sedm bodů.

To Matušovič už tolik spokojený nebyl. „Jsou to zbytečně ztracené body. Když nám nevyhovuje terén, tak musíme hrát aspoň tak, abychom neprohráli, jenže my uděláme banální chybu. Tušili jsme, že to může být o jednom gólu, což se potvrdilo. Oni ho dali, takže vyhráli zaslouženě. My se ale porážíme sami,“ kroutil hlavou po další ztrátě Indiánů.

SK Dětmarovice – MFK Havířov 1:0 (0:0)

Branka: 47. Tomáš. Rozhodčí: Liška – Koláček, Pospíšil. ŽK: 1:2. Diváci: 486.

Dětmarovice: Kotrla – Uher, Hrtánek, Škuta, Frébort – M. Macko (78. Nitka), Mičola, Puchel, Tomáš (Regec), R. Macko – Řapek (34. Egri). Trenér: Jadrný.

Havířov: Přibyl – Chlopek, Igbinoba, Zbavitel – Klejnot, Wojnar, Zupko, Dawid (86. Bajzath) – Matušovič (67. Velčovský), L. Skoupý, Förster. Trenér: Matušovič.

Baníkovci (v zeleném) vyhráli i ve Frýdku a postupují.
Házenkáři Baníku porazili Frýdek i potřetí a postupují
Radost karvinských fotbalistů.
OBRAZEM: Během fotbalového derby to žilo