Vratimov se vrátil do MSFL po dlouhých 19 letech, vydržel v ní ale jedinou sezonu. Na hřišti se sice zachránil, pak se však licence přesunula do Vítkovic. „Nikdo to nečekal, ani já ne. Myslel jsem si, že budu ve Vratimově pokračovat, pak mi ale přišla SMS, že Vratimov končí,“ uvedl pro Deník Adam Varadi. „V tu chvíli to byl šok. Nevěděl jsem, co bude dál,“ dodal sedmatřicetiletý univerzál, který hrával ligu za Baník, Teplice, Plzeň, Olomouc nebo České Budějovice.

O konci Vratimova se spekulovalo několikrát, nejen Varadi ale věřil, že se třetí liga bude hrát ve městě dál. „Vypadalo to, že budeme pokračovat, pak ale přišla SMS a bylo to. Je to škoda, sešla se tady skvělá parta. Je mi líto, jak to dopadlo,“ kroutil hlavou.

Štěpán Kacafírek (v červeném)
Spoluhráč Řepky pokořil legendárního Messiho. Chtěl atakovat stovku

Z krachu třetí ligy ve Vratimově nikoho vinit nechtěl, situace mu ale není lhostejná. „Takto se fotbal nedělá. Udělali to tam špatně,“ má jasno. Vratimov sice skončil, Varadi ale pokračuje dál. „Skoro každý rok říkám, že budu končit, ale ještě se cítím dobře. Zdravotní stav drží, fyzický fond mám dobrý,“ usmál se houževnatý fotbalista.

Nabídek se mu sešlo hodně, byly z MSFL i divize, a tak si měl z čeho vybírat. Nakonec se rozhodl pro Frýdlant nad Ostravicí, který se chystá na svůj premiérový rok ve třetí lize - tedy pokud na ni nakonec sežene potřebné finance. „Pokud budou hrát v MSFL, tak jsem s nimi domluvený. Nabídek bylo dost, ale preferoval jsem něco v okolí,“ přiznal Varadi, který se přestěhoval do Frenštátu pod Radhoštěm.

Josef Csaplár přišel jako první s tvrzením, že poločasové vedení 2:0 je pro hráče po psychické stránce rizikové, riskantní. Od té doby se říká, že hrozí (a někdy i sklapne) Csaplárova past.
Csaplárova past: Deset bláznivých zápasů, které patří do fotbalových kronik

Varadi dostal nabídku i z Vítkovic, ty ale coby bývalý srdcař Baníku odmítl. „Vítkovice mě oslovily ještě předtím, než bylo jasné, že půjdou do MSFL. Ale už odmala je nepreferuju, tak jsem poděkoval a odmítl,“ řekl.