Hned dva z nich během podzimu místo do těch správných na Klatovsku zamířili k Nepomuku, kde jsou také Měcholupy. „Automaticky jsem si myslel, že jedu do Měcholup u Nepomuka. Nevěděl jsem, že existují nějaké jiné. Naštěstí jsem přijel brzy, takže se výkop mistrovského utkání opozdil jen o pár minut,“ práskl na sebe Deníku jeden z nich Jiří Škarda.

Fotbalový zápas TJ Měcholupy - I. B třída (hráči v černém)Fotbalový zápas TJ Měcholupy - I. B třída (hráči v černém)Zdroj: Jindřich Schovanec

Jaké bylo jeho překvapení, když zjistil, že tam se žádný fotbal nehraje, po chvilce pátrání zjistil, že musí na Klatovsko. Naštěstí jsou obě obce od sebe vzdálené jen 24 kilometrů, takže přejezd šel zvládnout poměrně rychle. To se stalo 9. října a Měcholupy pak doma prohrály s týmem Dobřan 0:2.

Z archivu: Nepomuk (v růžovém) porazil béčko Přeštic 4:2.
Nepomuk zahájil přípravu vítězně, trenér usiluje o jednu posilu z Chanovic

Při podrobnějším pohledu do zápisu jsme ale zjistili, že Jiří Škarda nebyl první, kdo se spletl. To samé se „povedlo“ Karlu Klikovi, který pískal utkání Měcholup se Štěnovicemi (8:0).

„Nevěděl jsem, že v Plzeňském kraji jsou další Měcholupy. Utkání jsem zahájil v 17.25, poněvadž byl problém s internetem, který se sekal a pozdě reagoval,“ vysvětloval pak v zápise opožděný výkop, který měl být původ v 17 hodin.

V Měcholupech asi mohou být rádi, že někoho nenapadlo vyrazit do pražských (Horních či Dolních) Měcholup.

Pro unikátní články o Okresním přeboru klikněte v obrázku na kolečko epizody: