Tou se stal boj o nejlepšího střelce soutěže. Až do závěrečného zápasu v něm vedl střížovický Karel Pabiška. Je to jen něco málo přes měsíc, kdy se 22letý kapitán Střížovic probojoval i do rubriky Kanonýr Deníku za Litoměřicko a milovníky sportovních pohádek a senzací zaujal příběh muže, který ještě donedávna góly chytal. „Paradoxem je, že jsem prakticky celou kariéru nastupoval na pozici brankáře, jenže v prosinci 2021 jsem měl v Alpách úraz ramene, který mi znemožnil pokračovat na této pozici. Od té doby hraju v útoku,“ uvedl tehdy v rozhovoru.

Takhle slavili fotbalisté České Lípy jistotu postupu v Praze, po utkání proti Meteoru.
Pro fanoušky čtyři stovky piv zdarma. Česká Lípa slaví postup z divize

První sezóna mezi hráči v poli mohla mít pohádkové rozuzlení, zdálo se téměř nemožné, aby Pabišku na čele tabulky střelců někdo přeskočil. Nejbližším pronásledovatelem byl se ztrátou čtyř přesných zásahů David Jirásek ze Židovic, právě na jejich půdě čekalo Střížovice ve zdánlivě nezajímavém duelu třetího s pátým poslední kolo. Byť Pabiška v zápase nenastoupil, stačilo, aby jeho spoluhráči nedovolili Jiráskovi víc, než hattrick. To se podle vedoucího hostujícího družstva Miroslava Hampla Střížovicím povedlo, podle jeho slov vstřelil domácí kanonýr pouze tři branky.

Jenže… V zápise o utkání je uvedeno, že jich útočník Židovic vsítil pět, díky čemuž o jednu trefu Pabišku přeskočil.

KDO CHYBOVAL?

„Hlavní rozhodčí utkání pan Šrettr mi sdělil, že pospíchá k dalšímu zápasu, a poprosil mě, zda bych mu nesdělil své číslo pro potvrzení zápisu s tím, že ho pak uzavře v klidu doma. To jsem udělal, jenže pak jsem zjistil, že domácí střelci nesedí,“ řekl Deníku Hampl.

„Byl jsem na naší pralesní lize ve fotbale, zápas měl náboj v tom, že soupeř a náš hráč hráli o krále střelců. A jelikož soupeři na konci chyběly dva góly, stal se vítězem náš hráč. Ale ejhle, v tabulce na internetu stojí, že soupeř dal právě o dvě branky víc, a tudíž je králem střelců on,“ postěžoval si na svém Facebooku ve veřejném příspěvku Karel Pabiška starší jakožto fanoušek Střížovic v narážce na to, že nemohlo jít o nešťastnou náhod ale o cílený záměr.

Litoměřický fotbalový svaz má ovšem svázané ruce. „S panem Hamplem jsem mluvil, ale moje první otázka, pokud někdo nesouhlasí se zápisem o utkání, je, kdo zápis potvrdil. Tady tak učinil vedoucí družstva, který s ním nyní nesouhlasí. Pokud někomu dal své potvrzovací údaje, pak nepostupoval v souladu se soutěžním řádem,“ vyjádřil se k situaci předseda OFS Litoměřice Jan Novotný.

Trénink sester Kotulových v Baníku Most-Souš. Natálie (vlevo) a Renáta
Holky to umí taky: Škola byla víc než Sparta, manžel práskl "línou" fotbalistku

I přesto ale podle něj měly ještě Střížovice šanci. „Do úterních 12 hodin mohly podat oficiální protest, načež bychom situaci prošetřili.“ To však podle všeho klub neučinil, a svaz se tak nemá o co opřít.

Vyjádření domácího celku se Deníku získat nepodařilo, oslovil ale sudího Vladimíra Šrettra. Ten však vinu necítí. „Na zápas jsem jel na poslední chvíli, takže jsem na žádnou tabulku střelců nekoukal, ani jsem nevěděl, že se zrovna v tomhle zápase ještě bojuje vítězství v této statistice. Nejsem člověk, který by někomu nadržoval, abych za to pak byl někde popotahován. Pana Jiráska také neznám, takže nemám žádný důvod mu pomáhat,“ vypověděl ochotně. „Ve svých zápiscích jsem u něj měl uvedených pět gólů, což jsem ukázal oběma vedoucím mužstev. Chybu samozřejmě může udělat každý, i já, ale oba mi moje poznámky odsouhlasili,“ dodal.

V oficiálních statistikách IV. třídy skupiny B tak nejspíš mezi kanonýry letošního ročníku zůstane zapsáno: 1. David Jirásek (SK Židovice) 28 branek, 2. Karel Pabiška (Dynamo Střížovice) 27 branek. Pabiškova pohádka tak happy end nenapíše, ovšem není vyloučeno, že se tak stane v budoucnu. Ve 22 letech toho má ještě spoustu před sebou.