Na transferu se dohodl brněnský klub, hráč a jeho zastupující agentura ISM. Chybí už jen potvrzení z ruské Ufy, kde osminásobný český reprezentant strávil poslední tři sezony. „Udělám vše pro to, abych klubu pomohl tam, kam patří, tedy do první ligy. To je můj hlavní cíl a smysl mého rozhodnutí,“ řekl klubovému webu devětadvacetiletý záložník, který oblékne dres s číslem 90.

Z Brna odešel v osmnácti letech do pražské Slavie. „Většinu hráčů z kabiny si pamatuju spíš jako protihráče, jen s Pazlim (Jan Pázler – pozn. red.) jsem se potkal v mládeži Slavie na intru,“ vzpomínal. „Ale v Brně už trénuju tři týdny, z toho poslední týden s áčkem, takže kluky vesměs znám líp,“ dodal Vaněk.

Vaněk si prvoligovou premiéru odbyl 29. listopadu 2009 právě proti Zbrojovce.

Chvilku se mihl v Hlučíně, ale jméno si udělal ve čtyřech sezonách v Jablonci, kde si svými výkony řekl o reprezentační dres. Následně přestoupil v roce 2014 do Kayserisporu, po sestupu klubu zamířil do Plzně, se kterou získal dva ligové tituly. Poslední tři roky strávil v ruské Ufě.

Chrastava (ve žlutém) porazila ve své první přípravě Ruprechtice 4:2.
Štajner se vrátil zpět do Chrastavy. Zkušený fotbalista je lídrem týmu

V dresu Slavie, Jablonce a Plzně nastřádal Vaněk dohromady 123 ligových zápasů, vstřelil 16 branek. V Ufě ve 44 duelech skóroval devětkrát. Dres národního týmu oblékl v osmi zápasech včetně kvalifikační bitvy o světový šampionát v Itálii.