Jak Roudnice, tak Pokratice či samotný Marčaník se během týden odmítli k incidentu vyjádřit. Z videa, které má Deník k dispozici, je patrné, že po zápase došlo u vstupu do šaten k výměně názorů mezi skupinkou lidí, jíž přihlížel i zmíněný hráč Pokratic. Poté, co došlo k potyčce, vběhl do chumlu i do té doby uklidňovaný Marčaník, vyskočil na zídku, a dvakrát kopl jednoho z aktérů potyčky do hlavy.

Fotbalový rozhodčí Jiří Jäger.
Ochrana policie má dohru. Na Zlínsku hrozila „stávka“ fotbalových sudích

"Mám na to dva pohledy, ale jinak je to prasárna," vyjádřil se stručně šéf OFS Litoměřicko Jan Novotný ještě před tím, než zasedla disciplinární komise. Ta zatím nevynesla rozsudek. "DK ÚKFS zahajuje, dle § 89 odst. 1 a odst. 2 a) DŘF disciplinární řízeni s kluby SK Roudnice nad Labem a TJ Sokol Pokratice – Litoměřice z důvodu událostí po skončení vzájemného utkání 2.10.2022," stojí v rozhodnutí ze čtvrtečního zasedání.

Další jednání bylo svoláno na čtvrtek 13. října, kdy se mají dostavit na adresu krajské disciplinární komise v Ústí nad Labem jak hlavní pořadatel utkání Martin Poborský, tak vedoucí roudnického celku Petr Týma, vedoucí Pokratic Petr Nepraš, trenéři obou celků, tedy Pavel Hoznédl a Antonín Marčaník starší, dále pak Antonín Marčaník mladší, Václav Melichar a Martin Prágl jakožto hlavní rozhodčí utkání.