„Jsem rád, že se podařilo Baník zase o trochu více stabilizovat. Před dvěma a půl lety totiž byl ve fázi klinické smrti. Největším kusem práce tomu pomohl majitel pan Brabec,“ dodal Michal Bělák.

Ladislav Minář.
Sportovní ředitel Sigmy Ladislav Minář: Strach z joja je ve mně pořád

„Poslední roky opravdu nebyly pro Baník jednoduché. Měl pokaždé co dělat, zachraňoval se v posledním kole. Taky proto nemůžeme mít přehnané cíle. Na druhé straně kádr svou kvalitu má, ideální by bylo skončit v desítce. I vzhledem k novému systému soutěže,“ podotkl sportovní ředitel Baníku Ostrava Marek Jankulovski.

Tisková konference FC Baníku Ostrava.Na fotografii zleva Michal Bělák, Marek Jankulovski, Bohumil PáníkZdroj: Deník / Pavel Sonnek

Ten si po svém nedávném nástupu do funkce zakládal na tom, že by chtěl mít v kádru daleko více odchovanců. A to se mu daří. „Vrátil se Stronati, Holzer, z hostování Šašinkové, z juniorky Bolf a z dorostu Kaloč,“ řekl trenér Baníku Ostrava Bohumil Páník.

„Zase se to o odchovance nafouklo. Našich kluků je už deset nebo jedenáct. Jasně to ukazuje, jakým směrem se klub ubírá,“ vykládal Páník před pondělním úvodním zápasem nové sezony s Jabloncem, který začíná na Městském stadionu ve Vítkovicích v 18 hodin.

Představení Fortuny jako hlavního sponzora fotbalové ligy. Na snímku zleva generální ředitel Fortuny David Vaněk a šéf Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda.
Šéf ligy Dušan Svoboda: Video nám pomáhá. Funguje až idylicky

Baník se dál ohlíží po posilách. Po odchodu Marka Hlinky do Gruzie se intenzivně zajímá o štítového záložníka. A podle informací Deníku je na spadnutí příchod Adama Jánoše z Mladé Boleslavi.

„Jánoš je jedním z hráčů, který se mi líbí,“ přiznal Páník.

Také v případě útoku, který je momentálně ve složení Baroš, Diop a bratři Šašinkové, může dojít k doplnění.

„Uvidíme, jak se nám bude dařit. Všichni ale dostanou ze začátku prostor. Pak můžeme případně reagovat. Přestupový termín končí 8. září,“ uzavřel Bohumil Páník s tím, že mimo hru jsou dlouhodobě zranění Breda a Stáňa.

Trenér fotbalistů Zlína Michal Bílek si žádné přehnané cíle před startem FORTUNA:LIGY nedává.
Chceme získat víc bodů než v minulé sezoně, říká trenér Zlína Bílek