Do první velké šance se dostal Baník a byly z toho hned dvě příležitosti. Běžela 12. minuta, kdy na levé straně zasekl míč Hrubý, centrem našel Filla, který sice promáchl, ale Baroš už se dostal k zakončení a jeho střelu z deseti metrů Šrom s námahou vyrazil. Následně vystřihl hostující kapitán parádní nůžky a míč jen těsně minul pravou tyč.

Opava svou velkou příležitost na rozdíl od Baníku využila. Ve 35. minutě dlouhý nákop Žídka doletěl až ke Kayambovi, který využil zaváhání obrany a překonal vyběhnuvšího Laštůvku.

Kdo z příznivců Baníku čekal po přestávce tlak a šance, ten musel být zklamán. Domácí měli více ze hry a zaslouženě šli do dvoubrankového vedení. Na centr Hrabiny zprava si na zadní tyč naběhl Smola a Laštůvka plachtit vzduchem marně.

Naději vykřesal Baník v 82. minutě, kdy se po rohu Hrubého prosadil hlavou střídající Jakub Šašinka. Vyrovnat už se ale hostům nepodařilo a po druhé porážce v řadě zůstávají s 27 body na pátém místě tabulky.

SFC Opava – Baník Ostrava 2:1 (1:0)

Branky: 35. Kayamba, 65. Smola – 84. J. Šašinka. Rozhodčí: Adreleanu – Mokrusch, Caletka. ŽK: Svozil, Kayamba, Schaffartzik – Hrubý, Fleišman, Laštůvka, Baroš, Mešaninov, Stronati. Diváci: 6385.
Opava: Šrom – Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek – Zavadil – Kayamba, Jursa (87. Schaffartzik), Zapalač – Smola (90. Juřena), Kuzmanovič (90. Janetzký). Trenér: Kopecký.
Baník: Laštůvka – Mešaninov, Šindelář, Stronati, Fleišman (70. J. Šašinka) – Fillo (80. Stáňa), Jánoš (61. O. Šašinka), Jirásek, Holzer – R. Hrubý, Baroš. Trenér: Páník.

Policisté v Opavě dohlíželi na dav fanoušků Baníku, který měl více než tisíc lidí.
Opava vs. Baník: Při slezském derby policie zatkla 26 chuligánů