Stejně jako většina Evropy neunikly v minulém týdnu ani Horní Rakousy tropickým teplotám, s nimiž se musela vypořádat i fotbalová návštěva ze středních Čech.

„Byl to teprve druhý týden přípravy, takže to bylo náročné,“ potvrdil například záložník Dominik Mašek. „Trénovali jsme dvoufázově. K tomu dva zápasy. Myslím, že soustředění splnilo účel. Bohužel jsme nevyhráli. Za mě ale krásné soustředění v pěkném prostředí,“ hodnotil.

„Myslím, že i přes únavu jsme celý týden dobře pracovali. Doufám, že se to projeví,“ přidal svůj pohled další středopolař Michal Hubínek.

Hráčům přišel náramně vhod volný víkend, který dostali po pátečním návratu zpět do Česka. Hned v pondělí se ovšem znovu vrhají do ladění formy před startem nové mistrovské sezony. Ta se už kvapem blíží. Vždyť nadcházející domácí duel s druholigovým Sokolovem (v neděli 7. července) bude posledním nanečisto před startem ve Fortuna:lize i předkole Evropské ligy.

Boleslavští si tak budou chtít posílit především střelecké sebevědomí, což se jim během dvou zápasů v Rakousku nepodařilo, byť už se k týmu připojil i střelecký král uplynulého ročníku.

Nikolaj Komličenko proti Kluži nastoupil v úvodní jedenáctce, kterou kouč Weber o přestávce až na brankáře Stejkala a stopera Křapku protočil. Odpovědět na branku, kterou po rohovém kopu v závěru poločasu vstřelil neobsazený Burca, se nepodařilo z devíti rohových kopů, ani během závěrečného náporu. Asi nejblíže byl Matějovský pálící z trestného kopu do břevna.

Poražení se po závěrečném hvizdu shodovali, že odehráli zápas svou odlišných poločasů. „První byl z naší strany hodně slabý. Byli jsme pomalí na balonu, soupeř naopak hodně rychlý a agresivní. Přečísloval nás,“ věděl Michal Hubínek o důvodech, proč s týmem herně tahal za kratší konec. Výsledkově kvůli tomu, že propadl při obranné standardní situaci. „V přípravě to byl tuším už druhý gól, což bychom si měli pohlídat,“ přidal Dominik Mašek další námět na zlepšení. „Druhá půle byla určitě lepší a remíza by asi zápasu seděla víc,“ litoval výsledku.

CFR Kluž – FK Ml. Boleslav 1:0 (1:0)
Branka: 38. Burca.
Boleslav – I. poločas: Stejskal – Hašek, Křapka, Pudil, Mareš – Ladra, Budinský, Hubínek, Auer – Mašek – Komlichenko. II. poločas: Stejskal – Fulnek, Takács, Křapka, Túlio – Wiesner, Matějovský, Bucha, Pech (68. Provazník)- Klíma, Mešanovič.