Do šlágru vstoupil lépe Baník a už v šesté minutě mohl vést. Holzer vybojoval na půli míč, předal ho Hrubému, který vyslal do šance Baroše. Ten si na pravé straně velkého vápna zasekl balon na levačku a vyslal technickou střelu k pravé tyči. Tu vyrazil Kolář konečky prstů na roh.

Zápas 10. kola první fotbalové ligy mezi týmy FC Slovan Liberec a SK Sigma Olomouc se odehrál 29 září na stadionu U Nisy v Liberci. Na snímku zleva Taras Kacharaba a Radim Breite.
Slovan se doma dočkal výhry, Sigmu přejel jednoznačně 3:0

V 15. minutě přišla pro domácí těžká rána. Sudí Berka nejprve ocenil nešetrný faul Baroše na Součka žlutou kartou, po konzultaci s videem ale ukázal domácímu kapitánovi kartu červené barvy a poslal ho předčasně do kabiny. Za protesty byl karetně napomenut také Fillo.

Baník pokračoval o deseti, přesto odvážně a jako první udeřil. Ve 20. minutě našel Holzer centrem Filla, který přesnou hlavičkou rozjásal zaplněné tribuny ve Vítkovicích. Domácím vydrželo vedení pouze sedm minut. Na konci přesné kombinace byl po zemi prudce střílející Stoch.

V závěru divokého prvního poločasu o sobě dal opět vědět nabuzený Fillo, který si potáhl přihrávku od Holzera a z hranice šestnáctky křížnou střelou na zadní tyč vrátil Baníku vedení.

Utkání 10. kola FORTUNA:LIGY 1. FK Příbram - Mladá Boleslav 3:0 (1:0).
Příbram uhlídala Komlichenka a Mladou Boleslav deklasovala

Druhý poločas byl podle očekávání o dobývání baníkovské branky, kterou ale Laštůvka strážil fantasticky. V 54. minutě vzal pádem pod nohy jasný gól Mešanovičovi, jen o tři minuty později v totožné situaci vychytal Balutu. Ten poté jen nevěřícně kroutil hlavou.

V 85. minutě vykázal sudí Berka domácího kouče Páníka na tribunu, Baník už ale tři body v parádní bitvě a za potlesku patnácti tisíc stojících fanoušků uhájil.

FC Baník Ostrava – SK Slavia Praha 2:1 (2:1)

Branky: 20. a 45+4. Fillo – 27. Stoch. Rozhodčí: Berka – Kříž, Vlček. ŽK: Fillo, Granečný, Fleišman – Bořil, Traoré, Hušbauer, Stoch, Olayinka, Mešanovič. ČK: 15. Baroš (Baník). Diváci: 14 294.

Baník: Laštůvka – Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo, Mešaninov (86. Procházka), R. Hrubý, Holzer (79. Granečný) – Baroš, Diop (88. O. Šašinka). Trenér: Páník.

Slavia: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil (74. Frydrych) – Souček, Traoré (46. Mešanovič) – Stoch, Hušbauer, Zmrhal – Baluta (57. Olayinka). Trenér: Trpišovský.

Vítkovický Rostislav Olesz.
Starosti pro Vítkovice! Obránce Trška i kapitán Olesz budou chybět až tři měsíce