Po slavnostním úvodu, který nabídl díky příslušníkům Armády ČR také národní hymnu, nastoupili oba soupeři do utkání. Opatrnější hra naznačovala, že pro všechny zúčastněné je hlavní neudělat chybu, a tak se o první vzruch na tribunách postaral až v 15. minutě hostující Tomáš Smola. Jeho hlavičku, která mimochodem přišla z ofsajdu, nicméně Filip Rada vyrazil.

Na druhé straně mohl o tři minuty později otevřít skóre Ivan Ostojič, k němuž míč doputoval po vysokém centru z rohového kopu. Kdyby prudký pokus prošel, neměl by gólman naději, jenže opavský defenzivní val stál pevně a „odsoudil“ balon pouze k dalšímu rozehrání od praporku.

Více při chuti byla každopádně Opava. Jen moment před koncem první půlhodiny se hosté postarali o úvodní trefu střetnutí, tu ovšem sudí Pavel Královec neuznal. Na vině bylo postavení mimo hru, v němž se znovu zjevil Tomáš Smola. Slezané pokračovali dál – ve 31. minutě se po samostatném úniku mohl radovat Václav Juřena, příliš však otálel. Zkušený Ján Ďurica jej dostihl ještě předtím, než se ke střele odhodlal.

Mátožní domácí se posléze přece jen probudili a před koncem úvodní pětačtyřicetiminutovky se začali tlačit kupředu. Dvě velké příležitosti v rychlém sledu ale nevyužili hlavičkující Patrik Brandner a po něm ani Ivan Schranz. Druhý jmenovaný se dokonce před Vojtěchem Šromem ocitl úplně sám, jeho lehký lob z hranice vápna ale zamířil jen pár centimetrů vedle levé tyče.

Oťukávání bez šancí

Na začátku druhé půle se obě mužstva bez většího nasazení „oťukávala“ převážně ve středu hřiště. Hra byla plná nepřesností, jakékoli pokusy o útočné výpady navíc obě defenzívy zachycovaly už v zárodku. Zahrozil snad jen domácí Uroš Djuranovič, jeho přízemní projektil nicméně obraně žádné větší starosti nenadělal.

Fotbal na Julisce příliš nebavil. K vidění nebyly technické finesy nebo odvážné průniky, spíše nekompromisní boj o každý metr. U Pražanů se navíc až příliš potvrzovala nedávná slova záložníka Daniela Tetoura, že se Dukla snaží soupeře obehrávat, jenže nemá nikoho, kdo by na sebe vzal samotné zakončení.

Zmíněný středopolař přitom sám mohl v 68. minutě rozhodnout – chyběla pouze větší přesnost. V levém rohu vápna si přehodil míč z levačky na druhou nohu a nikým nehlídán prudce vypálil, připravený Šrom ale jeho pozdrav viděl dobře a s přehledem kryl.

Ve druhém poločase aktivnější Dukla se ale nakonec přece jen dočkala. Rohový kop z 89. minuty, který zahrával Branislav Miloševič, mířil přesně na hlavu slovenského stopera Jána Ďurici – 1:0. Pražané se tak díky šťastné výhře poprvé v sezoně odlepili z poslední příčky v tabulce.

FK Dukla Praha – SFC Opava 1:0 (0:0)

Branky: 89. Ďurica. Rozhodčí: Královec – Novák, Caletka. ŽK: 61. Djuranovič – 64. Schaffartzik. Diváci: 3144.

Dukla: Rada – Ostojič, Ďurica, Bezpalec – Brandner (84. Douděra), Souček, Tetour, Doumbia (79. Bilovský), Miloševič – Djuranovič (67. Bezdička), Schranz. Trenér: Roman Skuhravý.

Opava: Šrom – Hrabina, Svozil, Simerský – Kuzmanovič (63. Janecký), Jursa (84. Kayamba), Schaffartzik, Zavadil, Zapalač – Smola, Juřena (53. Jurečka). Trenér: Ivan Kopecký.