Domácí trenér Svědík, který kvůli čtyřem žlutým kartám koučoval mužstvo z tribuny, přichystal v základní sestavě jedno překvapení, když mezi tyče vrátil gólmana Bajza. Zkušený slovenský brankář naposledy chytal 16. prosince v Brně, další velkou šanci dostal v sobotu proti Mladé Boleslavi.

Devětadvacetiletý gólman inkasoval ve 23. minutě. Hostující záložník Matějovský milimetrovou přihrávkou za obranu vysunul Drchala, který prostřelil Bajzu a poslal Středočechy do vedení. ,

Fotbalisté Mladé Boleslavi zahrozili už předtím, ale ránu Douděry z úhlu vyrazil Bajza na roh.

Bývalý stoper Slovácka Jiří Krejčí odehrál v lize 263 zápasů.
Krejčí po konci kariéry studuje a řeší svůj byznys. Přiznává: Lepíme to z úspor

Celek z Uherského Hradiště nezačal dobře. Domácí nepřibrzdila pouze obdržená branka, ale i zranění krajního beka Reinberka, jenž kvůli svalovým problémům střídal ještě za bezbrankového stavu.

Slovácko se v první půli jen těžce prosazovalo. Nejblíže gólu byl Sadílek, který po Klimentově úniku a zpětné přihrávce zakončoval jen do hostujícího obránce.

Moravané i po přestávce marně dobývali soupeřovu defenzivu. Středočeši pozorně bránili, hrozili po rychlých brejcích. Pojistit vedení mohl Drchal, který se sice prodral k míči přes bránícího Havlíka a Tomiče, ale po dlouhém nákopu gólmana Šedy mířil vedle. Branku po centru střídajícího Budinského netrefil ani stoper Šimek.

Domácí trenéři se snažili hru mužstva oživit střídáním. Už po přestávce šel na trávník Tomič, po hodině hry se dostali na hřiště i Navrátil se Ciciliou. Moravané zvyšovali obrátky, protivníka zmáčkli, ale brankáře Šedu téměř neprověřili. Moravané za celý zápas ani jednou netrefili hostující branku!

Vyrovnat mohl Kliment. Nejlepší střelec Slovácka po Kadlecově centru a Ciciliově přistrčení mířil vedle.

Mladá Boleslav se ve druhé půli zaměřila na ubránění hubeného náskoku, měla ale větší šance než soupeř. Rozhodnout mohl Zmrhal, ale pálil jen do tyče.

Fotbalisté Slovácka bojovali až do konce. Porážku mohl odvrátit střídající Kohút, ale po Divíškově centru hlavičkoval nad.

V 86. minutě se Jiří Klíma řítil sám na Bajzu, který ale spoluhráče podržel a kličku hostujícího útočníka přečetl. V nastaveném čase neuspěl ani Budínský.

VAR byl v hlavní roli nejen při nedělním utkání ve Zlíně, kam přijely Pardubice.
Expert Deníku Sadílek: Dresu VARu nosí slepci, čarodějové a kouzelníci

Ani parádní zákroky slovenského gólmana celku z Uherského Hradiště body nepřinesly.

Svědíkův tým podlehl Mladé Boleslav 0:1 a zkomplikoval si boj o elitní čtyřku. Za týden hraje v Karviné.

FORTUNA:LIGA, 30. kolo -

1. FC Slovácko – FK Mladá Boleslav 0:1 (0:1)
Branka: 23. Drchal
Rozhodčí: Franěk - Hrabovský, Bureš (Černý) | VAR: Marek | AVAR: Poživil
Žluté karty: Divíšek, Havlík, Cicilia, Kohút - Ladra, Matějovský, Drchal, Šimek
Diváci: 705 (omezená kapacita)
Slovácko: Bajza – Reinberk (21. Divíšek), Hofmann, Kadlec, Šimko (46. Tomič) – Petržela (62. Navrátil), Daníček, Havlík, Jurečka (62. Cicilia) – L. Sadílek (82. Kohút) – Kliment. Trenér: Svědík.
Mladá Boleslav: Šeda – Douděra, Šimek, Jakub Klíma, Řezník – Ladra (83. Skalák), Matějovský (49. Budínský), Zmrhal, Dancák – Škoda, Drchal (65. Jiří Klíma). Trenér: Jarolím.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...