Těžko se jim mluvilo, slova jim drhla, v očích se leskly slzy. „Nikdy to není příjemné, když se prohraje,“ vykládal do kamer a diktafonů zklamaný brankář Michal Daněk.

V Uherském Hradišti je nálada na bodu mrazu. Podzimní splín přišel o něco dřív než před rokem, po sedmé porážce v řadě. „Je to v našich hlavách. Nezvládli jsme další domácí zápas, což nás dostalo strašně dolů. Nezbývá nám nic jiného než pracovat dál a věřit tomu, že to zlomíme,“ prohlásil Daněk.

Co všechno si musel se svými spoluhráči od oddaných příznivců po porážce s Teplicemi vyslechnout, nechtěl prozradit. „Je to mezi námi,“ řekl jenom. Fanoušky ale nijak nehaněl. Naopak… „Přišli ve velkém počtu, povzbuzovali nás, i když se nám nedařilo. Zaslouží si velký dík. Na kritiku mají právo,“ ví pětatřicetiletý gólman.

Slovácko proti Teplicím
Hořká premiéra Vlachovského. Slovácko padlo posedmé v řadě, diváci pískali

Hrozivých šestadvacet inkasovaných gólů

V ideální formě není ani bývalý brankář Ostravy, Plzně nebo právě Teplic. Po přestupu spolehlivé jedničky Milana Heči nechyběl Daněk v brance Slovácka ani minutu. Ve dvanácti ligových duelech ale inkasoval hrozivých šestadvacet branek, ani jednou neudržel čisté konto.

Proti svému bývalému klubu kapituloval hned v první minutě. Vysoký gólman nedosáhl na centr Vondráška z pravé strany a po 42 sekundách se hlavou prosadil nejlepší střelec hostů Vaněček. „Čekal jsem, že do souboje půjde Hofi (Stanislav Hofmann – pozn. red.), Rozhodl jsem se trochu později, byl jsem tam pozdě,“ ví Daněk.

Toho pak ještě v první půli překonal sváteční střelec Krob. Teplický krajní bek v lize skóroval po třech letech. „Hofmann zastavil nějakou střelu, já jsem po odraženém balonu vyběhl proti Krobovi, který mi to dal kolem nohy,“ popisuje druhý gólový moment smutný domácí brankář.

Slovácko se po těžkých direktech už nezvedlo. „Teplice jsme prvním gólem nakopli. Pak jsme sice začali fotbal hrát my, ale nevyrovnali jsme. I přesto jsme o poločase věřili, že se to dá zlomit, že můžeme zápas otočit,“ říká Daněk.

Celku z Uherského Hradiště nepomohla k bodům ani dlouhá přesilovka po vyloučení hostujícího stopera Čmovše v 50. minutě.

Zkušený stoper Slovácka Hofmann odpovídá novinářům společně s malým synkem.
Hofmann: Odvolání trenéra? Velkou vinu neseme my, hráči

Vyčistit hlavy od porážek

Domácí nespasil ani nový trenér Petr Vlachovský. „Snažil se nám vyčistit hlavy od porážek. Částečně se to zlepšilo. Nějaké šance jsme měli, ale zase jsme je neproměnili,“ lituje zkušený gólman.

Zatímco Teplice po sérii tří proher a poprvé pod vedením nového kouče Stanislava Hejkala bodovaly, domácí naopak prohráli posedmé za sebou a jsou stále předposlední. Před sebou navíc mají dva těžké venkovní duely v Plzni a v Příbrami.

„Komfortní situaci by nebyla, ani kdybychom prohráli a zase hráli doma. Musíme jít a dál dělat maximum,“ dodává Daněk.