Na hřišti to „odnesli“ Adam Hložek s Martinem Minčevem. Ti dva se ostatně v sestavě Sparty z mladíků narozených v roce 2000 a později objevují jako jediní. Další naděje paběrkují – a to dokonce i supertalent Karabec, prý nový Bořek Dočkal.

Trenér Sparty Pavel Vrba musel skousnout debakl od Slovácka.
Fotbalová Sparta jede ve starém módu. Nezvládá velké zápasy venku

Je to rozhodně ožehavé téma. Strahovská akademie je vyhlášená, Sparta je na ni pyšná. V minulém roce byla jedenáctá v Evropě v počtu odchovanců nastupujícíchv nejvyšších soutěžích. Statistici jich napočítali padesát, stejně jako v Barceloně či Benfice Lisabon.

Jistě, zelenáči z těchto velkých adres působí v lepších ligách, přesto mají i jejich sparťanští vrstevníci nezpochybnitelnou úroveň. S výjimkou Hložka s Minčevem (Bulhar logicky není produktem akademie) však nedrží v sestavě nyní čtvrtého celku ligy místo.

Mladíci ve Spartě.Mladíci ve Spartě.Zdroj: Deník

Vytočený Řepka

„Nechápu trenéra Vrbu, kterýho jinak respektuju, že nestaví na stopera Vitíka, a proč naopak staví třeba Vindheima. Proč pravýho beka nehraje mladej Gabriel? Doufám, že ho tahle facka donutí něco s tou sestavou udělat,“ napsal bývalý obránce Tomáš Řepka.

Většinou je jen kyselý, uražený, tentokrát výjimečně trefný. „Doufám, že místo nekopů typu Vindheim, Štětina, Sáček začne dávat příležitost nadějným mladíkům – Gabriel, Vitík, Karabec. Horší to být nemůže,“ dodal.

Trenér fotbalového Jablonce Petr Rada.
Může být ohrožena Radova pozice? Jablonec zažívá v lize zmar

Jak reaguje kouč Pavel Vrba? O personáliích mluví nerad, před časem na otázku týkající se mladíků odsekl: „Na to vám nebudu odpovídat.“

To není pro Karabce a spol. dobrá zvěst.