Třicetiletý Bosňan se v úterý hlásil kouči Martinu Svědíkovi, kterého se v zimní přípravě pokusí přesvědčit o svých schopnostech a svými výkony si vysloužit smlouvu v jedenáctém týmu FORTUNA:LIGY.

„Haris se zapojil do tréninkového procesu s prvním týmem a následně se rozhodneme co dál. Pokud vše dobře dopadne, tak by s mužstvem odletěl na herní soustředění do Turecka,“ uvedl na klubovém webu manažer lihového týmu Slovácka Veliče Šumulikoski.

Harba není fotbalovým fanouškům neznámý. Vždyť v minulosti působil v několika klubech české nejvyšší soutěže. Ofenzivní záložník či útočník dříve hrával za Hradec Králové, Vysočinu Jihlava nebo Fastav Zlín.

Nová posila v Opavě, Holanďan Endy Opoku Bernadina.
Opava je pro mě posun, říká nováček Opoku, který prošel i Eindhovenem

V české lize celkem odehrál 97 zápasů, ve kterých vstřelil 25 branek. Dále působil v Albánii, Jižní Korei, v Turecku a na Slovensku.
Nyní se pokusí restartovat svoji kariéru znovu na Moravě.

Vedení Slovácka si od zahraniční akvizice slibuje především zvýšení konkurenci v útoku a hlavně branky. Zda se prosadí, ukáží už přípravné zápasy. Ten nejbližší odehrají borci z Uherského Hradiště v sobotu dopoledne v Kroměříži.

Sportovní Manažer Slovácka Veliče Šumulikoski
Slovácko dál shání posily. Zahraniční hráči na testech neuspěli