„Hrozně nás to štve. Celý týden se na to připravujeme, víme, co bychom měli hrát a kde jsou slabiny Dukly, a pak předvedeme tak špatný výkon,“ sypal záložník MFK Jan Suchan popel na hlavu sobě i spoluhráčům.

Pro vás osobně je porážka o to víc nepříjemná, že jste se po delší době objevil v základní sestavě, souhlasíte?

Od Plzně jsem v základu nebyl, což ale bylo v pořádku, protože jsme měli dobré výsledky a dařilo se. Snažil jsem se pracovat v tréninku a trpělivě čekal na šanci, protože jsem věřil, že přijde. Jenže když přišla, tak to dopadne takhle. Místo, abychom si udělali příjemnou dvoutýdenní reprezentační pauzu a dostali se do pohody, tak jsme se dostali pod tlak.

Narážíte na nejbližší los Karviné?

Přesně tak. Po pauze nás čeká rozjetý Baník, pak Sigma, která se zvedá. Máme těžký los (Zlín, Sparta, Slavia – pozn. aut.). Výhrou nad Duklou jsme si měli pomoct, bohužel jsme pod tlakem, pod kterým jsme být nechtěli.

Daniel Tetour z Dukly (vlevo) a karvinský Adriel Ba Loua v souboji o míč.
Karviná vrátila Duklu do hry

V čem byl podle vás problém?

Dukla nás přehrávala ve středu hřiště. Tam jsme protihráče špatně přebírali, oni tam dobře rotovali v pěti hráčích, sbíhaly jim do středu kraje hřiště a my pak běhali od jednoho k druhému a ve výsledku nebyli nikde. Z toho pramenily šance soupeře. Měli tam poměrně hodně střel, které mít vůbec neměli. 

Jak si vysvětlujete tak nevýrazný výkon?

Těžko říct, uspokojení tam určitě nebylo, nemáme bodů na rozdávání. My se určitě snažili, ale jak říkám, moc jsme se nechytali s jejich záložníky, špatně si je přebírali a Dukla měla převahu. Po tom gólu jsme se snažili výsledek zvrátit, otevřeli to, ale vyrovnat jsme nestačili. Potřebovali jsme Duklu udržet na dně a sami se odlepit od toho pásma, jenže se stal pravý opak a dostali jsme se do nepříjemné situace.

Pomůže vám na Duklu zapomenout středeční pohár s Táborskem?

Nejdříve ho musíme zvládnout, abychom na Duklu mohli zapomenout. Tahle prohra bolí. Ale není moc času, za dva dny zase hrajeme. Je třeba se oklepat. Aby nám pohár pomohl, musíme postoupit.

Havířované (netradičně v růžových dresech) remizovali v Šumperku 3:3.
Přestřelka v Šumperku. Havířov dal tři góly, ale má jen bod
Těšíňané opouštěli zápas po derby zklamaní. Nepovedlo se jim.
Derby bez vítěze. Datyně vybojovaly bod, ale mohly mít víc