Že to k podobnému rozuzlení směřuje, tušila řada fanoušků už před zápasem. Trenér Sigmy Radoslav Látal se rozhodl vsadit osud Sigmy v sezoně na jednu kartu – tu středeční pohárovou. A tak na semifinále s Libercem pošetřil všechny důležité hráče. Z obvyklé základní sestavy zůstali jen Mandous, Jemelka a Chytil, přičemž poslední dva Látal vystřídal v poločase za Housku s Breitem.

Plzeň hned od začátku začala plnit roli favorita. Sigmu zatlačila a po čtvrthodince se dočkala vedoucího gólu. V závaru před Mandousem po centru se nejlépe zorientoval olomoucký odchovanec v dresu Viktorie Tomáš Hořava a zblízka otevřel skóre.

Nakonec to ale tak jednoznačná partie, jak se mohlo zdát, nebyla. V prvním poločase byla Sigma sice totálně bezzubá, ale Plzeň po vstřeleném gólu také znatelně polevila, takže se servírovala fotbalová nuda.

Zlín proti Slavii. Ilustrační foto
Slavia se trápila se Zlínem. Těsnou výhru zařídil Masopust

Po změně stran ale přece jen Hanáci vystrčili růžky. Zejména příchod Housky hru Olomouce rozhýbal a hned se něco dělo i před plzeňskou brankou. Byť Zahradníček po centru Kerbra, stejně jako Yunis po Houskově nabídce zakončovali ve složitých pozicích.

Na druhé straně měl pojistku na kopačce Beaguel, který šel po přihrávce za obranu sám na Mandouse, ovšem olomoucký gólman ho bravurně vychytal. Poradil si s tvrdou ranou Buchy pět minut před koncem, která i přes rukavice musela štípnout. Kovaříkova rána z otočky zase prosvištěla těsně vedle.

Sigma se nakonec k vážnější šanci nedostala. Julišova hlavička v nastavení neměla ani razanci, ani přesnost, takže v platnosti zůstal výsledek 0:1.

SK Sigma Olomouc – FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)

Branka: 16. Hořava. Rozhodčí: Marek – Podaný. Melichar. ŽK: Kerbr, Breite – Havel, Kalvach, Mihálik.

Sigma Olomouc: Mandous – Látal, Štěrba, Jemelka (46. Breite), Kerbr (61. Sladký) – Zmrzlý (77. Juliš), Greššák – Zahradníček, Chytil (46. Houska), Hála (70. Pablo) – Yunis. Trenér: Radoslav Látal.

Viktoria Plzeň: Hruška – Havel, Hejda (90. Pernica), Brabec, Kovařík – Kalvach – Kayamba, Hořava (64. Díaz), Bucha, Kopic (90. Hloušek) -Beauguel (77. Mihálik). Trenér: Adrian Guľa.