Pro sobotní utkání s Příbramí, které se hraje od 17 hodin na Městském stadionu Ostrava, ruší Baník to ustanovení návštěvního řádu, které se týká výhradně zákazu pronášení lahví s vodou. „Fanoušci si budou moci přinést jednu plastovou láhev vody na osobu,“ uvedl provozní manažer Baníku Petr Konderla.

„Chápeme potřebu doplňování tekutin, která zvláště v takovémto počasí nastává. Tím spíše, že na Baník chodí i rodiče s malými dětmi. Proto jsme s bezpečnostní agenturou tuto výjimku pro zápas s Příbramí dohodli,“ dodal Petr Konderla.

Kromě tohoto opatření přislíbil i nájemce stánků s občerstvením v areálu stadionu zvýšení zásob tekutin pro sobotní prodej.

Zdeněk Bakala
Zdeněk Bakala jít ke sněmovní komisi k OKD nechce, vypovídat odmítá

V Karviné posílí bufety

Podobně jako na Baníku si i v Karviné vyhodnotili rizikovost utkání z hlediska úmorných veder, která sužují republiku, a povolí návštěvníkům stadionu pití s sebou. Nedělní utkání s Mladou Boleslaví startuje v 15 hodin, kdy se dá na protější straně ochozů od hlavní tribuny očekávat pořádná výheň.

„Lidé si pro tento zápas mohou s sebou přinést plastovou lahev s pitím (0,75 l) nebo dětské pitíčko pro děti. Pořadatelé budou v tomto směru benevolentnější,“ řekl bezpečnostní manažer Karviné Marian Górniok.

Samozřejmě jiné předměty, jako skleněné lahve nebo slunečníky nepřicházejí v úvahu. „Posílené budou i bufety s občerstvením a pitím, ale to už má na starost firma, která je provozuje,“ dodal Górniok.

Zdravotnická služba bude v neděli připravena v počtu osmi lidí, což je dostatečný počet.

Cerkáriová dermatitida - ilustrační foto.
Koupání ve volné přírodě: lidi ohrožují sinice i nepříjemný parazit