Další produkt opavské fotbalové líhně v akci. Filip Souček, věkem ještě dorostenec, má na kontě prvních pět ligových minut. „Je to nepopsatelný pocit. Zahrál jsem si ligu ještě v dorosteneckém věku, musím přiznat, jsem na měkko,“ svěřil se po utkání osmnáctiletý záložník. Ve středu, po zápase divizní rezervy, dostal povolávací rozkaz do áčka.

„Trenér Kopecký mi řekl, že bych měl být v nominaci, nakonec to vyšlo,“ pousmál se osmnáctiletý fotbalista. S nervozitou problém nemá, utkání si chtěl užít. „Už to, že jste na lavičce v lize, je zážitkem. Nervózní jsem nebyl vůbec, s tím problém nemám,“ přiznal opavský fotbalista.

Trenér SFC Opava Ivan Kopecký.
VIDEO: Ivan Kopecký před Slováckem

Na hřiště šel za stavu 3:1, nicméně Dukla dokázala gólem Miloševiče zápas ještě zdramatizovat. „Věřil jsem, že třetí gól už nedostaneme. Závěr jsme sehráli výborně. Bylo vidět, že Pavel Zavadil s Tomášem Smolou mají obrovské zkušenosti, u rohového praporku to dohráli dobře,“ podotkl Filip Souček.

Jeho premiérový start určitě nezůstane bez povšimnutí u spoluhráčů v kabině. „Uvidíme s čím na mě pokladník vyrukuje,“ směje se talentovaný fotbalista, který by rád v nejbližší době přidal další ligový start.

Filip Souček - Ilustrační foto.Zdroj: Deník / Petr Widenka„Budu makat, chci ligu hrát, říci si o místo v áčku. Nebude to jednoduché, ale udělám pro to maximum,“ slíbil. Na oslavy své velké premiéry příliš prostoru neměl, v neděli už nastoupil za divizní rezervu proti Havířovu. „Něco decentního proběhne,“ prozradil.

Liga je pro Filipa Součka jiným světem: „Příprava na zápas, prostě vše okolo, je pro mě jiné, nové. A pak ta atmosféra, to vás pohltí.“

Opavský záložník pochází z fotbalové rodiny. Jeho otec Petr je bývalým gólmanem, jako kouč vede Pustou Polom a pracuje u opavské mládeže. Premiéru svého syna si ujít nenechal.

„Byl na tribuně, měl slzy v očích. Jsem rád, že mu dělám radost. Oba děláme fotbal, i když ho vnímáme jinak, vždy mi dokáže dobře poradit,“ končí krátké povídání Filip Souček, který mimochodem v přípravce začínal po vzoru svého táty jako gólman.