„První věc, co mě skrz Mojmíra napadne, je přínos pro tým. Doufám, že si k nám přinese soubojovost, takovou tu svou nepříjemnost, kterou má pro soupeřovy obrany. Má velice dobré krytí míče, možná vůbec nejlepší hru zády k brance v lize. Je to týmový hráč, bojovný, s výbornými fyzickými parametry. Navíc pořád stále hodně mladý, mám rád tento typ hráčů, kteří začínali osmnácti devatenácti letech a o čtyři roky později mají na svém kontě už sto ligových startů,“ říká na adresu svého nového svěřence trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Sparťané na závěr sezony podlehli Plzni, ale to nic neměnilo na tom, že po zápase dostali mistrovský pohár a zlaté medaile na krk.
OBRAZEM: Prohra zlatem obalená. Sparťané na Letné převzali mistrovský pohár

V Edenu budou chtít napnout maximální síly k získání mistrovského titulu. Dva roky bez něj je pro sešívaný národ víc než dost.

„Cíle mám ty nejvyšší. Chceme vyhrát ligu, pohár a kvalifikovat se do základní skupiny evropských pohárů,“ má jasno útočník Mojmír Chytil, který v nedávno skonečné sezoně nastřílel dvanáct gólů a prožil reprezentační debut z říše snů - během deseti minut zápasu proti Faerským ostrovům si připsal hattrick.

Peter Olayinka.
Rozlučka Slavie: Čtyři góly Jurečky a útok na krále střelců, loučení Olayinky

„Na svůj první reprezentační start člověk nikdy nezapomene. Pro mě to bylo symbolické také v tom, že jsem nastoupil na domácí půdě v Olomouci. Byl to skvělý zážitek,“ vypráví.

Na nové angažmá se hodně těší. „Jsem moc rád, že se vše dořešilo a můžu být ve Slavii. Kluby se dlouho nemohly dohodnout. Jednání ale nakonec dopadla úspěšně a můžu tady být. Trenér Trpišovský spoléhá na důrazný presink. Věřím, že se na vše rychle adaptuji a pomůžu týmu. Mám zabejčenou povahu a snažím se vyhrát za každé situace,“ dodává Chytil.