„Už při svém nástupu do funkce jsem avizoval, že to pro mě nebude jednoduché a jdu do toho bez předchozích zkušeností. Obě sezony hodnotím po dlouhých letech jako úspěšné, ale rozhodl jsem se, že už dále v této funkci, která vyžaduje každodenní nasazení, pokračovat nebudu,“ zdůvodnil své rozhodnutí pro klubový web Marek Jankulovski.

Benefice na vyprodaných Bazalech. Snímky: Petr Kotala a Pavel Sonnek
VÍKEND S BANÍKEM: Jak Jankulovski dojal Ostravu a naposledy vyprodal Bazaly?

„Marek nás o svém rozhodnutí informoval, samozřejmě je to pro klub určitá ztráta. Marek je člověk, který prošel světem velkého fotbalu, své zkušenosti z kariéry v top klubech byly pro všechny v klubu velice cenné a jeho odchod z každodenního života v Baníku bude ztrátou,“ prohlásil majitel klubu Václav Brabec.

Odchod z pozice sportovního ředitele však neznamená konec angažmá Jankulovského v Baníku. „Marek dále zůstává pevnou součástí klubu a jako nový předseda dozorčí rady, jejíž nová podoba bude brzy konkrétní, bude nadále v kontaktu s trenérem a vedením klubu,“ doplnil Václav Brabec.

Jankulovski přiznal, že rozhodování nebylo snadné. „Ty dva roky ve funkci pro mě byly hodně poučné, ale dnes můžu říct, že tato pozice mě úplně nenaplňuje. Opouštím Baník v dobré kondici, tým má potenciál a v klubu již celkově panuje atmosféra a funguje komunikace tak, aby byl úspěšný,“ dodal Marek Jankulovski.

FORTUNA:LIGA - Skupina o titul, 5. kolo - FK Jablonec - FC Baník Ostrava, 8. července 2020 v Jablonci.
Baník se loučil remízou, poslední gól dal Kuzmanovič. "Netrefil jsem to," uznal

Jeho dosavadní pozice prozatím zůstává personálně neobsazená. „Nejsme v současné době ve stresu s obsazením funkce sportovního ředitele a uvidíme, jakým způsobem post obsadíme. Marek nám nadále bude nablízku a co se týče podoby A-týmu bude jednoznačně důležitým hlasem,“ uzavřel výkonný ředitel Baníku Michal Bělák.