Sparťané utrpěli první ligovou porážku od října a po 21 zápasech a tabulku ovládli se stejným bodovým ziskem jako druhá Slavia díky lepšímu postavení po základní části. Západočeši se vítězně rozloučili s trenérem Michalem Bílkem, který po sezoně na lavičce Viktorie končí. Plzeňští vyhráli po šesti kolech a třech porážkách po sobě, na jejich konečné třetí příčce už to ale nic změnit nemohlo.

Peter Olayinka.
Rozlučka Slavie: Čtyři góly Jurečky a útok na krále střelců, loučení Olayinky

"Nejsme tu od toho, abychom prohrávali. Opravdu nesnáším porážky. Takže na dnešním výsledku samozřejmě záleželo. Opravdu jsme dnes chtěli vyhrát a zakončit sezonu vítězstvím. Mrzí nás, že to nevyšlo, ale od teď budeme slavit to, čeho jsme dosáhli," usmíval se po zápase asistent hlavního kouče Sparty Briana Priskeho Lars Friis.

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Branka: 58. Vydra. Rozhodčí: Volek - Kříž, Pospíšil - Hocek (video). ŽK: Kairinen - Kalvach. Diváci: 17.593.
Sparta: Kovář - Vitík (83. Čelůstka), Sörensen (46. Panák), Ladislav Krejčí II - Wiesner, Kairinen, Laci, Zelený - Sadílek (65. Daněk) - Kuchta (83. Čvančara), Minčev (65. Mabil). Trenér: Priske.
Plzeň: Staněk - Kaša, Hejda, Jemelka - Holík (75. Řezník), Kalvach, Bucha (75. Květ), Havel - Durosinmi (83. Mosquera), Vydra (82. Jirka) - Chorý. Trenér: Bílek.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...