Díky trablům s minulou sezonou byla dovolená krátká, hráči si užili se svými blízkými pouhé dva týdny. Ale i to někomu stačilo. „Bylo to rychlé, uteklo to jako voda. Už mi fotbal chyběl a těšil jsem se zpět do kabiny na kluky,“ přiznal slávistický útočník Stanislav Tecl.

SK Slavia Praha vs. KRC Genk. Na snímku Josef Hušbauer.
Josef Hušbauer končí v Edenu a přiznává: Slavia mi umožnila plnit si sny

„Čtrnáct dní bylo na odpočinek dostatečných, byli jsme s rodinou na dovolené na Slovensku v termálech, takže tam jsem zregeneroval a jsem plný síly,“ dodal bek Tomáš Holeš.

Příprava proběhne v soukromí

Z Edenu do Rakouska odcestovaly i nejčerstvější posily Ondřej Karafiát s Janem Kuchtou, i několik mladíků z béčka či mládežnických týmů. Ale také navrátilci z hostování Mick van Buren, Jan Sýkora či Jaroslav Zelený.

Místo Sparty opět Žižkov.  Na Julisce se bude i příští rok hrát pouze druhá nejvyšší soutěž.
Ředitel Dukly Vandas přiznává: Je to zklamání. I když jsem byl trochu pesimista

Čerství šampioni se budou připravovat v soukromí a nikdo je nebude rušit. „Je dobré, že jsme zavřeni na hotelu, když zase začíná virus řádit. Jsem rád, že budeme izolovaní a v bezpečí,“ dodává Holeš. „V lese moc lidí nepotkáme, ale musíme být opatrní. Je dobře, že jsme stranou od lidí,“ upozorňuje Tecl.

S Kangou či bez

Sparťanský kouč Václav Kotal musel na prvním tréninku oželet neúčast zraněného Pulkraba, posily Minčeva, který se zapojí později, mladého útočníka Drchala, který má namířeno kvůli většímu vytížení na hostování do Mladé Boleslavi, ale také největší oporu minulé sezony Guélora Kangy. Klub stále čeká na to, zda přijme novou smlouvu či nikoliv.

Utkání Fortuna ligy, SFC Opava -1.FK Příbram. Filip Souček. 28.6.2020 v Opavě.
Nikdo nesestoupí. Některé kluby zachránil koronavirus

Naopak v plné letní zátěži je opět kapitán letenského celku Bořek Dočkal. „Poslední dobou bylo zápasů tolik, že za ty dva týdny dovolené se nedalo fyzicky nic ztratit, takže by s nabíráním kondice, které nás teď čeká, neměl být žádný problém,“ kouká dopředu jedna z nejzářivějších hvězd celé FORTUNA:LIGY.

Bude pokračovat nadvláda party z Edenu nebo do bojů o titul výrazněji opět zasáhne i Sparta? Vše je na začátku…