„Milanovi bych chtěl srdečně poděkovat za ty dlouhé roky, které ve Viktorce odehrál. Bezpochyby měl velký podíl na úspěšné éře Viktorie, kterou jsme společně v posledních letech napsali. Vždy se v našem dresu rval o úspěch, byl a navždy zůstane jednou z důležitých postav viktoriánské rodiny,“ řekl na adresu hbitého záložníka generální manažer klubu Adolf Šádek. „Roky ale nelze zastavit, a tak před Milanem nyní stojí další životní etapa. Já mu přeji jak hodně štěstí v novém angažmá na Slovácku, tak hlavně pevné zdraví a spokojenosti v životě osobním. U nás v Plzni ho vždy budeme vítat s otevřenou náručí,“ dodal na klubovém webu Šádek.

Šestatřicetiletý Petržela přišel do Plzně ze Sparty v lednu 2008 nejprve na půlroční hostování, které se téhož roku změnilo v přestup. Kromě ročního angažmá v bundesligovém Augsburgu působil nepřetržitě v Plzni.

V dresu Viktorie odehrál Milan Petržela 372 zápasů, ve kterých vstřelil 50 branek. S Plzní vyhrál čtyři mistrovské tituly, jednou Český pohár a dvakrát Český Superpohár. Třikrát se podílel na účasti v základní skupině Ligy mistrů a připsal si také několik startů v Evropské lize.

Jan Kopic v souboji s fotbalistou Karabachu
Viktoria remizovala s Karabachem. V generálce ji prověří ruská Ufa