V úterních dopoledních hodinách potvrdil předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík, že jeden z hráčů byl pozitivně testován na koronavirus. Nejmenovaný fotbalista nejeví žádné příznaky, přesto to pro Pražany znamená potíže.

On-line ke koronaviru ZDE.

Během dne pak do Vršovic dorazily další pokyny.  „Hygienická stanice hlavního města Prahy (HSHMP) provedla detailní epidemiologické šetření, z jehož dosavadních výsledků neplyne nutnost nařízení karanténních opatření pro ostatní hráče. HSHMP je v úzkém kontaktu s vedením SK Slavia Praha, které poskytuje adekvátní součinnost. Aktuálně je v rámci předběžné opatrnosti s klubem domluven do čtvrtka tohoto týdne klidový režim pro všechny," píše se v prohlášení HSHMP.

Fotbalisté Slavie Praha poprvé trénovali v nouzovém stavu kvůli epidemii koronaviru.
Další nález koronaviru v lize. Pozitivní byl hráč Slavie, klub zrušil zápas

Poté čeká členy klubu další série testování. Podrobí se třem testům v časovém horizontu do prvního června. „Pokud i pondělní testy vyjdou negativně, chceme normálně hrát," říká Tvrdík před plánovaným úterním utkáním v Mladé Boleslavi, kterým má Slavia začít dohrávat sezonu, která byla na více než dva měsíce přerušená právě kvůli pandemii koronaviru. 

Klub se nicméně ocitá v klidovém režimu. "V domácím prostředí do pátku zůstávají nejen hráči a další pracovníci okolo A-týmu, ale i všichni kluboví zaměstnanci. Stejně tak dochází ke zrušení činnosti části slávistické mládeže, která se připravuje v areálu v Edenu. Dojde také k opětovné desinfekci klubových prostor," řekl pro klubový web tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Trénink FK Mladá Boleslav 27. dubna 2020
Český fotbal hlásí první pozitivní test. Co bude dál?