Dobrou výchozí pozici získali Středočeši středečním vítězstvím právě nad vršovickými klokany, které na jejich půdě porazili 4:1 a opustili barážové příčky. Příbram zároveň prolomila trápení na hřištích soupeřů, odkud si odvezla všechny body teprve podruhé v sezoně, poprvé od 7. prosince loňského roku, kdy na Julisce přehrála pražskou Duklu. Ve vršovickém Ďolíčku navíc zvítězila poprvé ve své historii. „Určitě nám to pomůže, ale jedná se teprve o první krok. Jsou před námi ještě další dva, které musíme zvládnout,“ krotí euforii trenér Roman Nádvorník, který tuší, že jeho mužstvo čeká v Opavě velmi těžká práce.

„Opava je doma silná, navíc si může zajistit záchranu. Jestli chceme uspět a znovu se tak přiblížit jistotě účasti v příští sezoně, musíme se vyvarovat špatného začátku utkání a následně podat minimálně stejně kvalitní výkon jako v Ďolíčku,“ uvědomuje si.

I Příbram však může získat definitivní jistotu záchrany. A to v případě, že zvítězí a zároveň Karviná porazí doma Bohemians Praha 1905. „Soustředíme se pouze na náš výkon, abychom zápas zvládli, nejlépe za tři body. Pokud by nám pomohla Karviná, jednalo by se samozřejmě o příjemný bonus,“ přiznal Nádvorník.

3. kolo nadstavbové části FORTUNA:LIGY skupiny o záchranu Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 1:4.
Matoušek: Byl to jen první krok
FORTUNA:LIGA, 3. kolo skupiny o udržení, Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram
Příbram v Ďolíčku zlomila venkovní prokletí