Severočechy nasměroval za vítězství po čtvrthodině hry Jevgenij Nazarov, který se z pravé strany pokutového území opřel do míče a nekompromisně ho napálil pod břevno Melicharovy branky. Gól byl vyústění dobrého teplického vstupu do utkání. První šanci měl sice domácí Antwi, avšak následně přežili Středočeši možnosti Trubače s Řezníček, ale do třetice už kapitulovali.

Fotbalista Miroslav Slepička.
Hotovo! Slepičkův přestup byl dotažen. Nastoupí už v neděli do prvního zápasu?

Smutnit ovšem nemuseli dlouho, kdyby prakticky vzápětí srovnal krok Vais, jehož tečovaný pokus ale zamířil nad branku. Příbram byla poté ve zbytku poločasu lepší. A byl to opět Vais, který patřil k nejaktivnějším domácím hráčům, jenž měl prsty v další příležitosti, když po jeho zakončení zasáhl Grigar nepřesvědčivě, načež dorážka Kleščíka jen proskákala po brankové čáře.

A ještě jednou Jonáš Vais. Novic v příbramském dresu krátce před naplněním hodiny hry vypálil na zadní tyč, ale ani tentokrát se neradoval, protože Grigar vytáhl skvělým zákrokem míč na roh. Příbram se tak vyrovnání nedočkala. Místo toho přišly záhy dva rozhodující údery Teplic. Nejprve Moulisův roh usměrnil hlavou do sítě Heidenreich a pak předložil Mareš míč Řezníčkovi, který překonal Melichara potřetí.

Zdálo se být rozhodnuto, ale na prahu poslední desetiminutovky ještě vykřesal jiskřičku naděje pro Příbram kapitán Jan Rezek, který pěkným koníčkem uklidil do sítě přímý kop Nového. A nakonec mohlo při troše štěstí dojít i na dělbu bodů. To by ale v závěru musel proměnit svou další šanci po standardní situaci Rezek a po něm neselhat ve stoprocentní příležitosti střídající Vávra.

Stal se ale pravý opak a Teplice tak porazily Příbram ve druhém vzájemném utkání v řadě. U Litavky se pak ze zisku všech tří bodů radovaly po sedmi letech.

1. FK Příbram – FK Teplice 1:3 (0:1). Branky: 79. Jan Rezek (Nový) – 15. Nazarov, 66. Heidenreich, 73. Jakub Řezníček. ŽK: 28. Petrák (PRI), 53. Kingue (PRI), 68. Jan Rezek (PRI), 76. Nový (PRI) – 21. Nazarov (TEP), 39. Jakub Řezníček (TEP). Rozhodčí: Ondřej Berka. Asistenti: Jaroslav Kubr, Zdeněk Vaňkát.

1.FK Příbram: Melichar – Nový, Kingue, Kleščík, Cmiljanović (67. Svoboda) – Hájek (59. Vávra), Petrák (74. Tregler) – Antwi (60. Soldát), T. Pilík, Vais (67. Boakye) – Jan Rezek.

FK Teplice: Grigar – Mareček, Heidenreich, Nazarov – Černý, Žitný, Trubač (90+3. Radosta), Kučera, Moulis (87. Vondrášek) – J. Mareš (83. Hyčka), Jakub Řezníček.