Především první poločas byl na šance hodně skoupý. Olomoucký Pilař se zlobil, že byl ve vápně stažen nedovoleně, ale nepískalo se. Pak křídelník připravil šanci pro Plška, ale ten ve složité pozici sice vystřelil, ale branku netrefil.

Příbramští se ke vstřelení gólu alespoň zdánlivě přiblížili, když po odvrácené standardní situaci kousek za pokutovým územím napřáhl Rezek, ovšem jeho projektil prolétl v bezpečné vzdálenosti nad nad břevnem.

Asi největší příležitost měli domácí v závěru první půle, když Nový vrátil do ohně přetažený centr Zemana. Škoda pak ale na malém vápně mezi olomouckými stopery netrefil míč dobře.

Po pauze vzruchu přece jen trochu přibylo. Reichl vyrazil kroucený pokus domácího Alvira z trestného kopu, i dalekonosnou střelu Rezka. Štěstí měl, když v 54. minutě po Zemanově centru hlavičkoval úplně volný Kingue nad branku.

Trenér Zlína Josef Csaplár
Ševci jedou z Baníku s ostudou, prohráli 0:4

Na druhé straně poměřil dvakrát síly s brankářem Kočím záložník Šimon Falta z trestných kopů.

Hlavně ten první z 56. minuty byl více než nadějný. Z dobrých 30 metrů Falta domácího gólmana viditelně zaskočil a radost mu překazila jen tyč.

Dvacet minut před koncem vypustil Falta z podobné vzdálenosti další dělovou ránu. Kočí si ovšem tentokrát už dal pozor a poradil si, i když s problémy.

Vyrovnaný zápas mohl zlomit na olomouckou stranu netradiční zakončovatel Vepřek. Levý obránce před vlastním vápnem získal míč a rozjel rychlou kombinační akci, která končila centrem Pabla a před Vepřekem, jenž už se chystal po sprintu přes celé hřiště hlavičkovat do odkryté branky, zachraňoval na poslední chvíli Tregler.

Ani domácím remíza zcela nevyhovovala. Dvakrát se do zakončení dostal střídající Stuparevič, ovšem Reichl si čisté konto nechtěl nechat vzít.

Ondřej Šašinka
Baník Šašinku nechtěl. Slovácko drží svými góly v horní polovině tabulky

Příbram tak nedala gól počtvrté za sebou, ale aspoň zastavila sérii porážek. Sigma naopak nepoznala hořkost porážky už v osmém soutěžním utkání v řadě.

1. FK Příbram – SK Sigma Olomouc 0:0

Rozhodčí: Julínek – Podaný, Šimáček. ŽK: Rezek, Tregler, Soldát – Houska.

Příbram: Kočí – Tregler, Kodr, Kingue, Cmiljanovič – Nový (90.+1 Polidar), Alvir, Soldát, Rezek, Zeman – Škoda (73. Stuparevič). Trenér: Roman Nádvorník.

Sigma: Reichl – Zahradníček (88. Kerbr), Beneš, Jemelka, Vepřek – Pilař, Pablo (90.+3 Texl), Houska, Falta – Plšek – Nešpor (81. Greššák). Trenér: Radoslav Látal.