"Doma proti deseti si nesmíme nechat dát branku. Výsledek je pro mě zklamáním. Takový zápas bychom měli dotáhnout do vítězného konce," řekl trenér Olomouce Radoslav Látal.

Zatímco Slovácko vsadilo na ustálenou sestavu, pouze bez distancovaného Reinberka, olomoucký trenér Látal se pokusil soupeře zaskočit nezvyklým rozestavením se třemi obránci, v němž se na místo stopera postavil jindy defenzivní štít Greššák.

Dvakrát podařený tah to ale nebyl. Hanáci se do konsolidované obrany Slovácka nemohli dostat, naopak vzadu měli okénka.

"Nemyslím si, že bychom začali nějak špatně. Měli jsme převahu, i když spíš jen optickou. Ale drželi jsme míč," řekl kouč Sigmy.

Každopádně v polovině první půle využil brejku po netaktickém vystoupení Jemelky rozběhnutý Petržela a posunul míč do strany na Havlíka. Ten pak vrátil doprostřed do druhé vlny Šašinkovi. Proti jeho první střela postavili olomoučtí hned trojnásobný blok, druhý opakovaný pokus se ale zastavil až v síti za Reichlovými zády.

Vít Beneš
Podivný Benešův (ne)gól byl na hraně. Ale nejspíš neplatil správně

"Velká individuální chyba ve středu hřiště," měl jasno Látal.

Slovácko vedlo a nemuselo to být jen o gól. Po chybě Greššáka přišel další brejk, který potáhl Havlík a s jeho střelou měl Reichl plné ruce práce.

Trenér Látal reagoval hbitě a místo Greššáka poslal na hřiště útočníka Nešpora. Do poločasu to ale velký efekt nepřineslo. Už před střídáním zakončoval po závaru a centru Pabla Zahradníček na branku. Texl pak po rohu v pádu poslal míč jen do Trmalových rukavic.

Do druhé půle poslal Látal od začátku Pilaře místo Texla, a záhy se to vyplatilo. Hbitý křídelník se šikovně protáhl po straně připravil pro Nešpora vyrovnávací gól.

"Myslím si, že si tam hráč soupeře po autu pomohl rukou. Nechápu, že to rozhodčí neodpískal. Každopádně to byla naše chyba. Střídání Pilaře jsme čekali, v šatně si něco řekli, ale na hřišti jsme to pak neudělali. Bohužel se nám to stalo poněkolikáté," zlobil se trenér hostů Martin Svědík.

Slovácko pak ale dál zlobilo. Reichl musel likvidovat nepříjemnou ránu stopera Hofmanna. Po sražené střele vzápětí na poslední chvíli zablokoval dorážku Navrátila stoper Beneš.

"Pět minut jsme měli po gólu takových hluchých. Ale pak jsme začali hrát dobře a měli jsme šance. Bohužel jsme je neproměnili, což zápas hodně ovlivnilo," řekl Svědík.

Václav Pilař
Přišel, viděl, vyrovnal. Je jedno, kdo dá gól, řekl Pilař

Na druhé straně v krkolomné pozici a ostrém úhlu tečoval nabídku před bránu Plšek a míč zaskotačil zvenku na levé tyči branky hostů.

Důležitý moment přišel v 63. minutě. Pablo vyslal do samostatného úniku Faltu, kterého vcelku zbytečně stáhl zezadu Šimko. Následovat nemohlo nic jiného než červená karta.

"Jasná červená karta, z naší strany bohužel nesmyslná. Nechali jsme zbytečně otevřený prostor, pak jsme museli faulovat," mrzelo Svědíka.

V oslabení se Slovácko začalo ještě více soustředit na obranu a pro Olomouc byl velký problém bílý val překonat. Až v 80. minutě Houska posunul na Plška, ten chytrou uličkou uvolnil Faltu, který tváří v tvář Trmalovi nezaváhal a poslal Sigmu do vedení.

Hanáci jej však až do konce udržet nedokázali. Slovácko předvedlo rychlou akci po pravé straně. Kalabiška našel před brankou volného Zajíce a ten vyrovnal na 2:2.

V nastaveném čase hosté ještě přežili obrovský závar po rohovém kopu, který ale skončil prakticky bez střely.

"Cením si toho, že se mužstvo nevzdalo a i v deseti dokázalo vyrovnat. Bod na půdě silné Sigmy je pro nás cenný. Na druhou stranu si myslím, že vzhledem k prvnímu poločasu se tady dalo vytěžit i víc," řekl Svědík.

Spokojený nebyl pochopitelně ani jeho protějšek Látal. "Chtěli jsme potvrdit bod z Jablonce, ale to se nám nepovedlo. Je to ztráta," řekl.

SK Sigma Olomouc – 1. FC Slovácko 2:2 (0:1)

Branky: 47. Nešpor, 80. Falta – 25. Šašinka, 87. Zajíc.

Rozhodčí: Berka – Moláček, Váňa.

ŽK: Látal (trenér), Beneš, Zahradníček – Petržela, Navrátil. ČK: 63. Šimko (Sl.). Diváci: 4105.

Sigma: Reichl – Greššák (37. Nešpor), Beneš, Jemelka – Zahradníček, Pablo, Houska (90. Yunis), Vepřek – Texl, Plšek, Falta. Trenér: Radoslav Látal.

Slovácko: Trmal – Divíšek, Hofmann, Kadlec, Šimko – Daníček, Havlík – Petržela (90. Krejčí), Šašinka (66. Kalabiška), Navrátil (84. Sadílek) – Zajíc. Trenér: Martin Svědík.