Po povedeném zápase nadstavbové části Slaměnu oprávněně chválil také Jan Kameník, který po odvolání kouče Pivarníka vedl ševce poprvé v pozici hlavního trenéra.

„Patrik je mladý a perspektivní hráč, který mě přesvědčil, že dosáhl ligové úrovně a může se dál rozvíjet,“ prohlásil v současnosti nejmladší kouč ve FORTUNA:LIZE. „Taky se ale musí stále učit,“ připomíná.

Dlouholetý mládežnický kormidelník si váží toho, že Zlín má na soupisce i několik odchovanců. „Patrik musí získávat ligové zkušenosti a nabírat minuty,“ ví Kameník.

Nad zařazením dorostence dlouho neváhal. „Takticky se nám hodil do sestavy,“ říká kouč Fastavu, který Slaměnu při rozestavení 3-4-3 zařadil na podhrot, aby vypomáhal útočníkovi Poznarovi i středové formaci.

Jan Kameník
Kameníkova premiéra vyšla. Pořád jsme ale v poločase, ví kouč Fastavu

„Umí udržet balon, má překvapivé řešení, dobrou střelu,“ chválí nadějného svěřence Kameník.

Šikovný mladík se snažil trenérovy úkoly pečlivě plnit.

„Měl jsem zaměstnávat olomouckou obranu. Nebát se hrát, a když budu v držení míče, tak vytvářet nebezpečné přihrávky pro spoluhráče,“ vykládá.

Což se mu celkem dařilo. „Byly tam dobré momenty,“ správně cítí.

V 62. minutě ale Slaměnu i přes údiv a k nelibosti některých fanoušků Kameník vystřídal a na trávník poslal čerstvého a zkušenějšího Matejova.

„Bylo to trenérovo rozhodnutí, jeho záměr. Já jsem na tom byl fyzicky dobře, běhat jsem ještě mohl,“ usmívá se sympatický fotbalista.

Šikovný mladík se o zařazení do základní sestavy v zápase s Olomoucí dozvěděl až v pátek. Nějaké náznaky už ale vypozoroval z tréninků.

„Jsem vděčný, že jsem mohl nastoupit. Byl to můj první domácí zápas. Jsem rád, že jsme vyhráli,“ zářil.

Jediný gól utkání vstřelil ve 20. minutě slovenský záložník Hlinka, který se hlavou trefil po trestném kopu Podia.

„První poločas nám celkem vyšel. Na soupeře jsme vletěli, hráli jsme důrazně. Přesně tak, jak jsme si v kabině řekli,“ pochvaloval si Slaměna.

Po přestávce už se ale ševci zatáhli a spíše se bránili útokům Sigmy. „Je pravda, že jsme byli hodně v bloku, ale nakonec jsme to zvládli,“ oddechl si zlínský talent.

Těsná výhra 1:0 zvýšila šance Fastavu na postup do finále skupiny o Evropu. „V Olomouci nás ale nečeká nic lehkého,“ tuší Slaměna.

Příprava na druhé semifinále ovšem začne až po volném víkendu v pondělí.

„Asi toho moc měnit nebudeme. Taktika bude podobná. Pokusíme se zase vstřelit nějaký gól a vyhrát,“ předpokládá Slaměna.

Zda příležitost dostane i v odvetě, zatím netuší. „Budu se snažit panu Kameníkovi ukázat, že na to mám, aby mě postavil i příště,“ slibuje.

Zlínský odchovanec na sobě neustále tvrdě pracuje a trpělivě čeká na šanci. Polevit nechce ani teď, když se konečně dostal do základní sestavy.

„Současnou situaci si užívám, ale vím, že musím na sobě pořád makat,“ dodává.